Basic Computer Mogelijkheden

Basic Computer Mogelijkheden


De computer is een veelzijdige machine. Het loopt programma's die ervoor zorgen dat het aan alles wat de programmeur kan een duidelijke beschrijving te doen. Er zijn echter een bepaalde onderliggende set van basisfuncties die dit gedrag mogelijk te maken. Deze functies omvatten de central processing unit (CPU) de uitvoering van de machine cyclus, het geheugen management systemen, de (BIOS) Basic Input-Output System en de input-output (I / O) systeem. Samen vormen deze systemen helpen om de computer zo'n veelzijdige machine.

De CPU Machine Cycle

Het belangrijkste ding dat een computer doet, is de uitvoering van de CPU machine cyclus. Dit wordt ook wel de Fetch-cyclus uitvoeren, omdat het bestaat uit twee delen - ophalen en uitvoeren. Het ophalen deel van de cyclus brengt de volgende instructie in het lopende televisieprogramma in de CPU. Het uitvoeren van een deel van de cyclus doet wat de huidige instructie zegt te doen. De machine cyclus wordt herhaald totdat het programma eindigt - ophalen en uitvoeren van een instructie tegelijk. De programma's doen al de dingen die we zien op de computer te doen, maar het constant lopende machine cyclus maakt het programma run.

Geheugen management

Om programma's te draaien, moeten ze worden verplaatst in en uit het geheugen. Running programma's moeten bijhouden van precies waar in het geheugen van de huidige instructie is gevestigd. Veel van wat de computer doet impliceert geheugen. Bewegende programma's in en uit het geheugen, het schakelen tussen programma's die momenteel worden uitgevoerd en het bijhouden van die opdracht is de volgende in lijn voor de machine cyclus verwerking. We zien het niet, maar de beweging van de data in het geheugen ligt ten grondslag aan alles wat de computer doet.

BIOS

BIOS is een programma dat wordt uitgevoerd wanneer de computer wordt opgestart. Oorspronkelijk bestond uit het automatische programma dat liep om ervoor te zorgen dat het toetsenbord, de muis, het scherm, printer en andere randapparatuur, waar nog steeds verbonden met de computer - vandaar de naam. Nu BIOS bevat alle controles die momenteel worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de randapparatuur zijn aangesloten, wordt het geheugen werkt en het systeem niet overbelast. BIOS controleert dingen zoals hoeveel van de tijd het besturingssysteem is de besteding van bewegende dingen in en uit het geheugen in vergelijking met hoeveel van de tijd daadwerkelijke toepassing programma's - zoals Word of een zoekmachine op internet actief is.

IO

Als de computer niet kan communiceren met de buitenwereld, het is niet veel waard. In het begin van computers, invoerapparaten lezen rechtstreeks in het geheugen en de invoergegevens werd verwerkt door de CPU op dezelfde manier verwerkt andere input - output was net het omgekeerde. Now I / O - op alle, maar de kleinste computer - sprake is van een aparte chip. De I / O-chip is in wezen een computer op zich. Nu als er een document te schrijven, de CPU net informeert de I / O-chip waar het document in het geheugen en hoe lang het is. De CPU gaat verder terwijl de I / O chip controleert afdrukken. Dit versnelt de dingen aanzienlijk.