Hoe maak je een Mac's harde schijf wissen

Hoe maak je een Mac's harde schijf wissen


harde schijf van uw Apple-computer is waar het allemaal van de gegevens van de computer van de gebruiker aangemaakte bestanden opslaat om bestanden integraal voor de prestaties van het systeem en de exploitatie. Maar soms is het nodig om volledig veeg de harde schijf, zoals wanneer je wilt vers installeren OS X. Gelukkig heeft Apple maakte het vrij gemakkelijk om volledig veeg de harde schijf. Veeg niet de harde schijf tenzij u alle gegevens die u wilt bewaren op een externe schijf of schijven hebben een back-up; zult u niet in staat zijn om het te halen na het afvegen van de harde schijf.

instructies

Booten Schijfhulpprogramma

1 Zet uw Apple-computer uit en plaatst u de OS X-installatie-cd die bij de computer is geleverd. Zet de computer weer aan en houdt u "C" nadat u het opstartgeluid, waarbij de Installer scherm zal brengen horen.

2 Klik op "Installer" en vervolgens "Open Disk Utilities." Selecteer de harde schijf die u wilt schoon te vegen; Als u slechts één dit zal niet moeilijk zijn.

3 Klik op het tabblad "Erase" en kies de volume-indeling die u wilt uit de betreffende menu. Klik op "Opties" en "Zero All Data."

4 Klik op "OK" en "Erase" en wacht terwijl uw Apple de harde schijf doekjes. Hoe lang dit duurt, kan sterk variëren afhankelijk van de grootte van de harde schijf en de gegevens op de schijf.

Hints

  • In plaats van te kiezen voor "Zero all data" kunt u in staat zijn om "7-pas Erase" of "35-pas wissen." Deze opties ook op de harde schijf te wissen, maar zijn veiliger dan nul stellen van de gegevens. Dienovereenkomstig, nemen ze meer tijd dan de eerste optie.
  • Zeroing werkt alleen op de hele schijf; Apple zegt dat u één partitie op een schijf niet kan nul, maar moet de hele zaak op nul.
  • Apple waarschuwt dat sommige computers niet in staat zijn om nul met Schijfhulpprogramma. In dergelijke gevallen suggereren dat ze met behulp van software van derden op uw harde schijf af te vegen.