Hoe maak je een proxy server in Fedora Core Maak

Hoe maak je een proxy server in Fedora Core Maak


Een proxy server accepteert verbindingen van een groep klanten en voert transacties voor hun rekening. Web proxies werken zelf inbrengen tussen het internet en de computers op een lokaal netwerk, waar ze webverkeer kunnen detecteren. Wanneer een client computer vraagt ​​om een ​​webpagina, de proxy neemt de verantwoordelijkheid voor het downloaden van de pagina en serveren aan de klant. Squid is een gratis proxy-server die wordt geleverd in een bundel met de Fedora Core besturingssysteem.

instructies

1 Klik op het menu 'Applications'. Vanaf het "System Tools" groep, kiest u 'Terminal'.

2 Typ de opdracht "su -" en voer het root-wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

3 Enter "yum install squid" om de Squid web proxy te installeren. Voer "ja" wanneer u wordt gevraagd om de software te installeren, en opnieuw toen gevraagd om een ​​beveiligingssleutel te importeren.

4 Bewerk de inktvis configuratiebestand met behulp van het commando "gedit / etc / squid / squid.conf."

5 Voeg het adres van uw vertrouwde klanten om de "acl localnet src" regels in het configuratiebestand.

Als uw computers IP-adressen, zoals 10.1.2.3, voeg dan deze regel:

acl localnet src 10.0.0.0/8

6 Klik op het menu "Bestand" en kies "Quit." Klik op de knop "Save" in de "Wijzigingen opslaan om te documenteren voor het sluiten? ' venster.

7 Typ het commando "dienst squid restart" in de terminal venster om de Squid web proxy te brengen.

8 Configureren uw gastheren aan de Squid web proxy gebruiken. Deze procedure varieert van systeem tot systeem.

Als uw Squid proxy wordt uitgevoerd op een server waarvan het adres is 11.22.33.44 en uw gastheren lopen Firefox, bijvoorbeeld, dan moet je "Opties" te selecteren in het menu van Firefox 'Extra'. Klik op de knop 'Geavanceerd'; Selecteer het tabblad Network; druk op de knop 'Instellingen'; en typ "11.22.33.44" in de "HTTP Proxy:" veld.

Hints

  • Hoewel proxy servers verhogen de snelheid en de centrale administratie te vereenvoudigen, het gebruik ervan versterkt ook het effect van een netwerkstoring. Wanneer een proxy server down gaat, dan zijn alle van de computers achter de rug zijn ook losgekoppeld.