Informatie over Computer Toetsenborden

Informatie over Computer Toetsenborden


Mensen gebruiken computers voor verschillende functies. Randapparatuur, of bepaalde elektronische apparaten die hechten aan computers, stellen ons in staat om effectief te communiceren met onze pc's. Eén apparaat vaak van cruciaal belang voor mens-computer interactie is het toetsenbord.

Definitie

Een toetsenbord van de computer is een data-invoer randapparaat dat een regeling van toetsen of knoppen gemodelleerd naar de schrijfmachine toetsenbord gebruikt. Tekens of symbolen worden afgedrukt op elke belangrijke referentie voor de gebruikers.

Functie

Keyboard kunnen gebruikers input data door te drukken op de toets die overeenkomt met de juiste schriftelijke symbool. De meeste toetsen zijn ontworpen om cijfers, letters of tekens produceren. Bepaalde gelijktijdige toetsaanslagen kan ook worden gebruikt om bepaalde computer opdrachten en andere activiteiten produceren.

Werkwijze

Een toetsenbord is opgebouwd uit een schakeling raster genoemd toetsenmatrix. Elk circuit wordt afgebroken op een hieronder sleutel. Wanneer een toets wordt ingedrukt, een schakelaar activeert, waarbij de onderbreking van het circuit voltooid en kan een stroom door de processor in het toetsenbord te stromen. Het toetsenbord processor detecteert de huidige verandering en interpreteert het als de juiste data-invoer.

Leuk feitje

Toetsenborden van computers blijven de meest voorkomende apparaat dat wordt gebruikt voor de directe input data, ondanks de ontwikkeling van dergelijke alternatieve apparaten zoals pen-apparaten en aanraakgevoelige schermen.