Negatieven van de Cat 5e kabel

Negatieven van de Cat 5e kabel


Netwerkkabels gebruikt om een ​​computer of een video game console aan te sluiten op een Internet-modem of router zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties. Consumenten en technici hebben verschillende keuzes bij de aankoop van netwerkkabels, ook wel bekend als Ethernet-kabels, omdat een aantal kabel-specificaties bestaan. De verbeterde Cat5-specificatie, ook wel bekend als Cat 5E, is een van deze specificaties.

Cat 5 Vergelijking

Cat 5e kabels zijn een verbeterde versie van de Cat 5-netwerkkabel. Standard Cat 5 kabels ondersteunen alleen gegevensoverdracht snelheden tussen 10 en 100 Mbps, terwijl Cat 5E kabels hebben een potentiële maximale overdrachtssnelheid van 1000 mbps. Cat 5e kabels minder last van crosstalk dan Cat5 kabels. Overspraak treedt op wanneer signalen van andere kabels in de nabijheid van de netwerkkabel randen over, wat resulteert in lagere snelheden. Cat 5e kabels zijn achterwaarts compatibel met apparaten die werken aan de Cat 5-specificatie.

Cat 6 Vergelijking

Terwijl de kat 5E netwerk kabels kan ondersteunen tot 1000 mbps (1 gigabit) van de gegevensoverdracht, worden ze niet gecertificeerd voor gigabit transmissie Cat 6 kabels. Als de gebruiker is het bouwen van een gigabit-netwerk (en heeft gekocht hardware gecertificeerd voor het verzenden van data bij deze snelheden), dan kan de gebruiker kiezen om een ​​Cat 6 in plaats van een Cat 5E kabel gebruiken om de prestaties van een gigabit netwerk te maximaliseren. Cat 6 kabels zijn nog efficiënter op het verminderen van overspraak dan Cat 5E netwerkkabels.

Beschikbaarheid en prijzen

Hoewel Cat 5E kabels waren aanvankelijk duurder dan Cat5 kabels, elektronica retailers zoals Newegg verkopen verschillende lengtes van beide kabels voor vergelijkbare prijzen, met ingang van september, misschien 2010. Een retailer voorraad minder dan een dozijn Cat 5-kabels, maar een veel grotere selectie tot honderd Cat 5E kabel producten in verschillende kleuren en lengtes. De meeste retailers ook voorraad Cat 6 kabels, maar ze zijn meestal duurder dan Cat 5E producten.

toekomstige uitbreiding

Voor woningen en kleine bedrijven nodig hebben gigabit snelheden, Cat 5E kabel is direct beschikbaar en betaalbaar. Echter, als de beoogde netwerkhardware die plaats bieden gigabit of groter transmissiesnelheden vereist, Cat 6 kabel moet worden beschouwd, ondanks zijn hogere prijs. Bovendien, als toekomstige uitbreiding van belang is, met name in omgevingen waar de kabel in een permanente structuur geïnstalleerd zoals een gebouw en het vervangen van de kabels zou lastig en duur zijn, Cat 6 kabels kan de beste keuze. Cat 6 kabels zijn compatibel met Cat 5E apparaten.