Hoe kan ik SVG-bestanden te bewerken in CorelDRAW

Weten hoe u SVG-bestanden te bewerken in CorelDRAW opent nieuwe mogelijkheden voor de illustrator en grafisch ontwerper. SVG is een algemeen aanvaarde XML-gebaseerde taal voor het bekijken van vector graphics op het web, en veel vrije illustraties zijn beschikbaar als SVG-bestanden. U kunt SVG afbeeldingen bewerken in CorelDRAW, speciale effecten toevoegen en sla de bewerkte bestanden in ofwel de inheemse CorelDRAW formaat, SVG of een ander bestandsformaat dat het programma ondersteunt.

instructies

1 Launch CorelDRAW. Kies "Bestand"> "Nieuw" om een ​​nieuw document te beginnen. Of klik op de witte pagina icoon.

2 Kies "File"> "Import" om het "Importeren" dialoogvenster te brengen.

3 Kies "Bestanden van het type"> "SVG" om alleen SVG-bestanden te bekijken.

4 Blader naar de map waar de SVG-bestand zich bevindt. Klik op "importeren."

5 Klik ergens op de lege CorelDRAW pagina om het SVG-bestand te plaatsen. Druk op de toets "Enter" om deze te plaatsen in het midden van de pagina. Druk op de "spatiebalk" om originele plaatsing van de SVG-bestand te gebruiken.

6 Selecteer de SVG-afbeelding. Kies "Schikken"> "Unlock" (of "Unlock All Objects"). Dit maakt de geïmporteerde SVG object (s) bewerkbaar.

7 Houd het object (en) geselecteerd. Klik op 'Schikken'> 'Groep opheffen "(of" Degroeperen All ") om ze te scheiden. U kunt nu de SVG-bestand te bewerken.

8 Opslaan als een CorelDRAW-bestand met "File"> "Opslaan als." Of kies "Exporteren" om de bewerkte afbeeldingen op te slaan in een ander formaat (zoals SVG).

Hints

  • Wees voorzichtig bij het bewerken van SVG. U kunt een waarschuwing waarin staat dat het bewerken of veranderen van de volgorde van SVG objecten kan invloed hebben op hoe het eruit ziet ontvangen.
  • Bewaar een kopie van alle SVG-bestanden die u importeert.
  • U kunt selecteren welke delen van een CorelDRAW-document te exporteren.
  • Controleer uw werk elke keer. Editing SVG in CorelDRAW kan onvoorspelbare resultaten.
  • Als u kiest voor "Groep opheffen Alle objecten," het kan breken de SVG in te veel individuele stukken. Selecteren meerdere delen kan moeilijk zijn.
  • Het kan nodig zijn om te herhalen de "Unlock" en "Groep opheffen" commando's meer dan eens, als het niet de eerste keer werkt.