Hoe te Autorank in Microsoft Excel

Hoe te Autorank in Microsoft Excel


functie Microsoft Excel "rank" kunt u de rangorde van een element in een matrix van cellen te berekenen. U kunt rang in oplopende of aflopende volgorde te berekenen. Als u wilt rang van een item berekent automatisch als je het typen bent gegevens in een kolom dan kun je een rang functie kolom die grenst aan uw gegevens column te maken. Als u gegevens in uw originele data entry kolom invoert, wordt de rangschikking kolom automatisch bij te werken en elk element rangorde weer te geven binnen alle ingevoerde array-elementen.

instructies

1 Bepaal de cel adressen van de gegevens die u wilt automatisch rangschikken bij binnenkomst. Bijvoorbeeld, als u van plan over het invoeren van 500 test scores in kolom A dan de adressen van uw data-array zal A1: A500.

2 Klik rechts op de kop van de kolom direct rechts van de kolom dat uw gegevens zal houden en klik op "Insert" in het menu om een ​​nieuwe kolom in te voegen. Je zal gebruik maken van deze kolom te berekenen en de achterban informatie weer te geven.

3 Klik op de eerste cel in uw nieuwe ranking column.

4 Typ het volgende in de cel:

= RANG (A1, A $ 1: A $ 500)

Vervangen door het adres van de eerste gegevens cel in plaats van "A1" en vervang de adressen van uw volledige gegevens array in plaats van "A $ 1:. A $ 500" U moet het symbool "$" te plaatsen voor het rijnummer in de array adres aan dezelfde array verwijzing te behouden wanneer u deze functie kopiëren naar andere cellen.

5 Voeg nog een komma en de waarde 1 om uw rang functie als u de lijst te rangschikken in aflopende volgorde. In het bovenstaande voorbeeld de formule ziet er nu als volgt uit:

= RANG (A1, A $ 1: A $ 500,1)

6 Druk op Enter om de formule op te slaan in de cel.

7 Klik met de rechtermuisknop formule cel en klik op "Copy" in het menu.

8 Klik rechts op de kop aan de bovenkant van de formule kolom en klik op 'Plakken' om de formule te plakken in alle cellen in de kolom.

9 Typ uw gegevens in de data-opslag kolom. Elke rang formule cel zal automatisch de rang van de waarde die u in de aangrenzende cel data in te voeren berekenen.