Hoe om te upgraden mijn Celeron D Socket 478

Hoe om te upgraden mijn Celeron D Socket 478


De meeste computers met de Celeron Socket 478-processor kan worden opgewaardeerd tot een Pentium 4-processor, maar je moet de website van de moederbord leverancier controleren CPU compatibiliteit. Hoewel je zou ook gewoon upgraden naar een snellere Celeron processor, vindt u de meest prestatieverbetering te realiseren door het installeren van een Pentium 4 processor. Het belangrijkste verschil tussen de Pentium 4 en Celeron processors is de on-die cache en Hyper-Threading support. De Celeron heeft 128 KB L1 cache en de Pentium 4 heeft 256 KB L1 cache. Hierdoor kan de Pentium meer instructies dan Celeron slaan. Het andere voordeel van het verplaatsen van een Pentium 4 is Hyper-Threading. Als uw moederbord ondersteunt, Hyper-Threading maakt het lijkt alsof er twee processors op het moederbord. Intel gebruikt nog steeds Hyper-Threading op zijn Core i7-processors.

instructies

1 Met de computer uitgeschakeld, verwijdert u het netsnoer aan op de voeding. Verwijder het linker zijpaneel. Het kan zijn dat twee of drie schroeven aan de achterkant van het deksel te verwijderen. Sommige gevallen een klink die u op om het deksel los te maken.

2 Leg de computer op zijn zijkant. Zoek de processor en warmteafleider. Het is meestal aan de bovenkant van het moederbord. De ventilator zit bovenop een aluminium vinnen-box. Vind de twee metalen klemmen aan de zijkanten van het koellichaam. Duw en uit op de tabbladen op de top van de grendels. Dit zal de klemmetjes van de lipjes op de plastic koellichaam houder op het moederbord. Verwijder de metalen klemmen.

3 Trek de draden van de ventilator die is op de top van het koellichaam naar waar het kan worden aangesloten op het moederbord. Merk op hoe het wordt aangesloten op het moederbord. Stekker uit het stopcontact.

4 Draai de ventilator en warmteafleider heen en weer terwijl tillen op. Dit moet deze uit de processor. Soms is de processor krijgt getrokken uit het stopcontact met het koellichaam. Als dat zo is het is oke. Dat doen ze soms.

5 Zoek de processor vasthoudende arm aan de kant van de processor socket op het moederbord (als de processor niet met het koellichaam gekomen). Verplaats het einde van de arm een ​​beetje aan de zijkant om het los te maken uit het stopcontact en til het op. Pak de processor aan de randen vast en til deze recht uit het stopcontact. Wees voorzichtig dat u de pinnen op de processor te buigen. U kunt een later gebruik voor hebben.

6 Maak de metalen top van de nieuwe processor met een papieren handdoek bevochtigd met alcohol. Wees uiterst voorzichtig bij het hanteren van de processor om te voorkomen dat de kleine pinnen aan de onderkant te buigen.

7 Plaats een groene erwt hoeveelheid koelpasta (je moet gebruiken koelpasta) op het midden van de nieuwe processor metal warmte spreader-het metalen deksel op de bovenzijde van de processor). Gebruik een credit card of een andere vaste stuk plastic om de thermische pasta uitgespreid in een dunne laag over het gehele oppervlak van de metalen warmtespreider. Als u de rand van een creditcard te gebruiken, veeg het af met een papieren handdoek bevochtigd met alcohol.

8 Let op de plaatsing van de pinnen op de processor. Ze zijn in een vierkante opstelling, maar een hoek van de vierkante pennen heeft ontbreekt. Kijk naar de aansluiting op het moederbord. Het plein pinhole opstelling heeft gaten ontbreken in een hoek. Match-up van deze hoeken en voorzichtig op de processor in het stopcontact. Wanneer de processor flat zit op de top van de bus, hoe lager de vasthoudende arm totdat deze vastklikt.

9 Kijk naar de heatsink. U zult zien dat de ene kant wordt opgevoerd hoger dan de anderen. Deze getrapte-up kant gaat over het deel van het stopcontact waar het zegt "SOCKET 478." Als je het te positioneren op een andere manier, zal het koellichaam niet goed plaats. Zit de hitte zinken vierkant op de processor. Installeer de metalen klemmetjes door het inhaken van het einde zonder het tabblad druk op de plastic houder op het moederbord, vervolgens naar beneden te drukken op het tabblad tot het andere uiteinde van de metalen clip vastklikt op de plastic houder. Installeer de metalen clip aan de andere kant op dezelfde wijze.

10 Steek de connector van het koellichaam ventilator weer in het moederbord. Vervang de zijdeur. Steek de stekker weer in het stopcontact. Macht op de computer.

Hints

  • Sommige Socket 478 processors in één stuk plastic kooi in plaats van de twee metalen clips, maar ze op in wezen dezelfde manier behalve de kunststof kooi een arm, vergelijkbaar met de processor socket, aan elke kant.