Hoe te verwijderen van een Master Boot Record

Een master boot record (MBR) is een speciale partitie op een computer die basisinstructies voor de computer wat te doen wanneer het eerst opstart vertellen bevat. Bijvoorbeeld, op een standaard Windows-computer, de MBR zal instructies vertelt de computer via de primaire vaste schijf op te starten in Windows, zonder vertraging bevatten. Soms is het nodig om de MBR, die gemakkelijk met enkele instructies verwijderen.

instructies

1 Maak een back-up van alle gegevens op uw computer, voor het geval er een probleem is het verwijderen van de MBR. Bewaar deze back-up in een andere dan de computer die u zal het wijzigen van de locatie.

2 Verbinding met het internet met uw web browser, en download een Fdisk hulpprogramma. Een Fdisk, of programma "Fixed Disk" kunt u wijzigingen aan de computer van de master boot record te maken. Een geweldige freeware programma genaamd Super Fdisk, en een link naar dit programma is opgenomen in de sectie Resources.

3 Voer het bestand setup.exe voor Super Fdisk en volg de instructies op het scherm om de applicatie volledig te installeren.

4 Open Super Fdisk zodra het volledig is geïnstalleerd.

5 In de bovenste linker menu van Super Fdisk, selecteert u de drop-down menu met een lijst van uw harde schijven toont. Als u meer dan een harde schijf weergegeven, kiest u uw primaire harde schijf, als deze harde schijf bevat waarschijnlijk de master boot record.

6 Selecteer de partitie die wordt aangeduid met "MBR" of "Master Boot Record," en klik op de knop Verwijderen.

7 Wacht op Super Fdisk volledig de Master Boot Record te verwijderen, en sluit vervolgens de applicatie.

Hints

  • Een externe harde schijf die hecht aan uw computer met een USB-kabel is een uitstekende back-up opslag medium, en is sneller om gegevens over te dragen aan dan dvd's.
  • Nadat de MBR is verwijderd zal je nog steeds in staat om uw computer te gebruiken totdat je opnieuw op te starten.
  • Zodra u verwijderen van de MBR, uw computer niet meer opstarten naar behoren. Je moet een idee in gedachten voor de MBR vervangen voordat u het, zoals het verwijderen niet gemakkelijk ongedaan worden gemaakt. Wilt u uw MBR herschrijven, krijgt u het originele besturingssysteem schijven die ofwel kwam met uw computer of werden gebruikt om uw besturingssysteem te installeren nodig.