Hoe maak je verloren bestanden

Het kan heel frustrerend om bestanden die u dringend of belangrijk voor u te verliezen. Als u uw computer met andere gebruikers te delen, kunnen belangrijke bestanden per ongeluk worden verwijderd of verplaatst naar een andere locatie. Dit is een reden waarom het is altijd verstandig om back-ups van uw bestanden op te slaan op een extern opslagapparaat. Als je hebt verloren bestanden voordat u een kans om een ​​back-up gehad, kan er nog een manier om ze te vinden en krijgen ze terug ..

instructies

1 Gebruik de Windows "Search" -functie. Als u gebruik maakt van Windows XP, klikt u op 'Start' en vervolgens 'Zoeken'. Selecteer "Alle bestanden en mappen 'en typ vervolgens het volledige bestand naam of een deel ervan. Beperk uw zoekopdracht door het selecteren van de tijd werd aangepast of met vermelding van de datum waarop u voor het laatst het bestand gewijzigd. Klik op 'Zoeken'. Blader door de zoekresultaten voor het bestand dat u nodig hebt.

2 Klik op "Start", typ de bestandsnaam of een deel van de bestandsnaam rechtstreeks in het zoekvak als u gebruik maakt van Windows Vista. Selecteer de locatie of gebruik de knop "Geavanceerd zoeken" om een ​​beperking van uw zoekopdracht en vind verloren bestanden. Als alternatief kunt u de functie "Zoeken" die je in een map of het station in Windows Vista vindt gebruiken. Deze bevindt zich in de rechterbovenhoek van het scherm.

3 Open je "Recycle Bin" om te controleren of de verloren bestanden per ongeluk zijn verwijderd. Scroll naar beneden en zoek de bestanden. Als er meerdere bestanden in de Prullenbak, klikt u op een bestand en typ de eerste letter van de naam van het bestand. Blijf drukken op de eerste letter van de naam van het bestand totdat u de bestanden die u zoekt.

Hints

  • Als de bovenstaande stappen niet positieve resultaten te genereren, kan de bestanden zijn verwijderd uit de "Prullenbak." Gelukkig, je nog steeds zou kunnen verloren bestanden te herstellen met behulp van recovery software (zie bronnen).
  • Merk op dat, hoewel herstel mogelijk is voor verwijderde bestanden, moeten ze worden teruggevonden onmiddellijk na je je realiseert dat ze zijn verwijderd. Herstel kan mislukt als de locatie van de bestanden zijn overschreven met nieuwe data. Laat de recovery software niet te installeren op dezelfde schijf waar uw verwijderde bestanden zijn gelegen om te voorkomen dat het overschrijven van de documenten die u wilt herstellen.