Lijst van de onderdelen van een kassasysteem

Lijst van de onderdelen van een kassasysteem


Veel winkels, restaurants en nachtclubs rekenen op point of sale (POS) systemen om te helpen bij het houden van zakelijke transacties soepel. POS-systemen bieden geautomatiseerde efficiency en administratie bij het uitvoeren van de verkoop procedures. Er zijn veel verschillende componenten die kunnen worden gebruikt met een kassasysteem en sommige soorten bedrijven meer componenten vereisen dan andere. Afhankelijk van wat het systeem wordt gebruikt voor, of welke soorten functies gewenst zijn, kunnen de meeste ondernemers de ideale POS-systeem te creëren om hun behoeften met de componenten van hun keuze.

Back Office Server

Lijst van de onderdelen van een kassasysteem

De back office server is het brein.

De back office server is in wezen de belangrijkste computer, waar relevante informatie bedrijf, zoals een streepjescode, de prijzen en de verkoop rapporten, worden geprogrammeerd en opgeslagen. Deze component fungeert ook als de belangrijkste bron van informatie voor het netwerk als er meerdere eenheden zijn in gebruik in de hele vestiging. Het maakt niet uit hoeveel computers zijn opgenomen in het zakelijke netwerk, zal de backoffice server het onderdeel waar alle toepasselijke software wordt gedownload worden.

Monitor

Lijst van de onderdelen van een kassasysteem

Monitors zijn essentieel POS componenten.

De monitor is het scherm waar de verkoop personeel beschouwt verkoopgegevens als een transactie wordt uitgevoerd. Als items worden toegevoegd, kan het personeel (en soms patroons) de lijst van de geaccumuleerde artikelen, prijs, belasting, besparingen, subtotalen, totalen en eventuele andere relevante informatie met betrekking tot de aard van de werkzaamheden wordt uitgevoerd zien. De monitor werkt in combinatie met de backoffice-server en andere componenten, zoals een muis, kassalade, printer en soms een toetsenbord (tenzij er een touch-screen monitor is geïnstalleerd die het mogelijk maakt voor keyless inschrijvingen).

Barcode scanner

Lijst van de onderdelen van een kassasysteem

Scannen op productcodes

Barcode scanners te halen gecodeerde informatie over prijzen met behulp van een laserstraal voor verschillende items. Deze componenten zijn vaak vlakglas aan de basis van de toonbank bij de kassa met een laserbundel onder het glas om de streepjescode te vangen. Sommige barcode scanners worden met de hand gehouden, waardoor verkopers om items die te groot of te zwaar om een ​​teller op te heffen zijn scannen.

Kassa

Lijst van de onderdelen van een kassasysteem

De meeste retail POS-systemen zijn voorzien van elektronische kassalades.

POS-systemen in winkels zullen de meeste hebben vaak een elektronische kassa. Als een typische kassalade, wordt het gebruikt om geld ingezameld voor goederen of diensten te houden. Deze componenten worden ook gecontroleerd door de back office-server en worden geprogrammeerd om te openen nadat toegewezen taken of digitale opdrachten.

Toetsenborden

Lijst van de onderdelen van een kassasysteem

Kom hier binnen.

Toetsenborden zijn een essentieel onderdeel om te gebruiken met de backoffice server. Het toetsenbord wordt gebruikt om items, diensten, prijzen, updates en alle andere informatie die essentieel is om de bedrijfsvoering te voeren. Point of sale systemen die functioneren zonder touch screens of barcode scanners kan een toetsenbord nodig ook. Zelfs als touch-screen monitors worden gebruikt op het werk-station terminals, kunnen toetsenborden nog steeds nuttig zijn bij het invoeren van notities, details of aanpassingen aan de gekochte goederen of diensten.

Printer

Ten minste een kleine printer wordt meestal toegevoegd aan het POS-systeem. Deze component kan worden geprogrammeerd vanuit de backoffice server voor afgestemde kwitanties of facturen voor het gebruik door de klant te produceren. De printer kan ook worden gebruikt voor het afdrukken van de verkoop rapporten of werknemer de tijd kaarten.

MSR's & PIN Pads

Lijst van de onderdelen van een kassasysteem

Credit card betalingen zijn een must.

Magneetstrip lezers (MSR) worden gebruikt om een ​​creditcard of bankpas informatie om de verkoop te verwerken vast te leggen. Een MSR component kan worden bevestigd aan het werkstation terminal naar een klant in staat om een ​​creditcard vegen op het moment van betaling. In gevallen waarin debetkaarten persoonlijke identificatienummers (PIN-codes) vereisen, kan een draagbare PIN pad in het POS-systeem worden opgenomen om de patron om privé te voeren haar pincode. Sommige PIN-pads en MSR's hebben ook een handtekening vastleggen scherm waar klanten digitaal krediettransactie ontvangsten kunnen ondertekenen.