Hoe de NTP-server in Windows configureren

Hoe de NTP-server in Windows configureren


Netwerkbeheerders zetten Network Time Protocol (NTP) servers om ervoor te zorgen dat alle Windows-computers hebben een nauwkeurige tijd in te stellen op het bureaublad. Deze instelling stelt beheerders in staat om het systeem te tijd voor elke client machine te stellen zonder de tijd handmatig in te stellen tijdens een computer setup. Het verandert ook de tijd om een ​​nauwkeurige waarde als een gebruiker handmatig verandert het systeem de tijd. Dit maakt het voordelig voor netwerkbeheerders die behoefte hebben aan elk systeem de tijd gesynchroniseerd met een centrale server te houden.

instructies

1 Klik op de Windows "Start" knop en voer "cmd" in het tekstvak. Druk op "Enter" om de Windows command line utility te openen.

2 Voer "net time /? ' in de opdrachtregel en druk op "Enter." Dit toont de juiste syntaxis en opties die u kunt gebruiken met het commando "net time".

3 Voer de volgende opdracht in het venster:

net time / computernaam / domain: domeinnaam / set

Vervang "computernaam" met de naam van uw synchronisatie-server. U kunt een Internet-server te kiezen of uw netwerkbeheerder kan u met de centrale tijdserver controller. De "domeinnaam" is de naam van uw domein, als je een lokaal netwerk server te gebruiken. De optie "/ set" synchroniseert de machine onmiddellijk na het uitvoeren van de opdracht.

4 Dubbelklik op de datum en de klok pictogram in het systeemvak van Windows. De tijd wordt gesynchroniseerd met de server.