Hoe kan ik Backup & Restore Files From Disk in Vista

Windows Vista introduceerde een nieuwe manier om een ​​back-up en herstel van bestanden op uw computer. Eerder Windows-besturingssystemen inclusief een "Back-up Utility," maar Windows Vista heeft een hele sectie van het Control Panel gewijd aan backups te rijden. Het systeem is meer geautomatiseerd, en een wizard biedt u een manier om snel een back-up van alle programma's en systeembestanden om een ​​set van dvd's of een externe schijf.

instructies

backup

1 Sluit de externe media naar de Universal Serial Bus (USB) poort van uw computer. Als u ervoor kiest om een ​​DVD-brander gebruiken, plaatst u de eerste lege schijf in het station. U hoeft niet om de schijf te formatteren. De Vista back-upprogramma doet het voor je.

2 Klik op de Windows "Start" knop en selecteer 'Configuratiescherm'. In het geopende venster klikt u op "Systeem en onderhoud." Klik op de "Back-upcentrum" optie. Dit opent een venster met verschillende opties voor back-ups en herstel van uw bestanden.

3 Klik op de "back-up van bestanden" knop om de wizard back-up te starten. Een venster opent vraagt ​​om een ​​locatie voor uw back-upbestanden. Selecteer een back-up rijden van de drop-down box. Klik op "Next" en selecteer het station dat uw bestanden bevat. Typisch, de "C" schijf is de belangrijkste Windows-station dat uw inhoud opgeslagen.

4 Klik op "Start Backup" om bestanden te kopiëren naar de back-up media. Als Vista vraagt ​​u om een ​​nieuwe DVD, plaatst u een nieuwe, lege dvd in het station.

Herstellen

5 Klik op de knop "Start" om uw bestanden te herstellen. Type "Back-upcentrum" in het menu zoekvak en druk op "Enter." Hiermee opent u het Configuratiescherm, dat u in de eerste sectie geopend.

6 Klik op de link "Bestanden terugzetten" om de wizard te openen. Plaats de eerste back-up dvd in uw station of sluit de externe harde schijf als het uw back-upgegevens bevat. Klik op de knop "Volgende".

7 Klik op "Bladeren" en selecteer een locatie waar uw back-up bestanden worden opgeslagen. Klik op 'Volgende'. Klik op "Nu herstellen" om back-up bestanden naar uw computer kopiëren. De bestanden worden teruggebracht naar de oorspronkelijke locatie waar ze zich bij de backup gemaakt.