Wat is de locatie van de Windows XP File System Restore?

Systeemherstel herstelpunten in Microsoft Windows XP. Deze kunnen worden gebruikt om de computer weer in een functionele toestand wanneer zich problemen voordoen. Wanneer een herstelpunt wordt uitgevoerd, Windows verandert de huidige instellingen aan te passen wat was opgeslagen op de gekozen datum. Deze herstelpunt instellingen worden opgeslagen in een reeks van verborgen bestanden en mappen.

plaats

Systeemherstel mappen kunt u vinden in de map System Volume Information in de hoofdmap van elk station. De inhoud variëren naargelang het type aandrijving, maar ten minste er één of meer submappen beginnend met "_restore" en eindigend met een lange hex string. Het herstelpunt mappen bestaan ​​binnen deze mappen. Ze beginnen met "RP" en eindigen met een identificerende integer. De data zelf bestaat uit verschillende bestanden en soms submappen.

Toegang tot

Als de map System Volume Information is een beveiligde map systeem, het is niet standaard zichtbaar. Om toegang te krijgen tot de map, opent u Windows Verkenner en selecteert u "Mapopties" uit het menu "Extra". Klik op het tabblad "View" en selecteer "Verborgen bestanden en mappen weergeven" onder "Geavanceerde instellingen." Verwijder het vinkje bij "Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen bestanden (aanbevolen)" in dezelfde lijst en klik op "OK." De System Volume Information mappen moet nu zichtbaar zijn op elk station zijn.

Grootte

Windows XP biedt de mogelijkheid om te bepalen hoeveel schijfruimte de map System Volume Information verbruikt op elk station. Het aantal beschikbare herstelpunten toeneemt naarmate er meer ruimte wordt toegewezen, tot 12 procent van de totale ruimte. Om dit bedrag te stellen, met de rechtermuisknop op "My Computer" in het menu "Start" en selecteer "Eigenschappen." Selecteer het doel rijden onder "beschikbare stations" op het tabblad "Systeemherstel" en klik op de knop 'Instellingen'. Verplaats de schuifknop om de gewenste hoeveelheid ruimte op de harde schijf en klik op de knop "OK" twee keer.

waarschuwingen

Zorg ervoor dat de opties om te laten zien verborgen en beschermde mappen worden teruggedraaid als u klaar bent om ervoor te zorgen dat belangrijke bestanden niet per ongeluk verwijderd of gewijzigd. Heeft deze mappen niet verwijderen vrij te maken ruimte op de harde schijf, of Systeemherstel kan niet langer goed functioneren. Gebruik de toegewezen ruimte op harde schijf optie System Properties plaats.