Hoe maak je een e-mail Distribution Mailing List in Excel Maak

Hoe maak je een e-mail Distribution Mailing List in Excel Maak


E-mail distributielijsten stuur meerdere kopieën van hetzelfde e-mail naar meerdere ontvangers. Bulk e-mailing op deze manier kent vele toepassingen en wordt vaak gebruikt door bedrijven bij het bereiken van hun klantenbestand. Elke situatie die dezelfde informatie moet worden doorgegeven aan mensen is zeer geschikt voor email distributie. Hoewel er vele manieren om de massa e-mail distributie te bereiken, een optie is om de mailing list in Microsoft Excel. Dit programma maakt het eenvoudig om meerdere records van informatie ten behoeve van de e-mail distributie te organiseren. Microsoft Excel kan de emails zelf te sturen, maar het programma wordt vaak gebruikt om de gegevenslijst bouwen.

instructies

1 Open Microsoft Excel. Begin met een nieuw, leeg document.

2 Typ kolomkoppen over rij één. Uw e-mails gemaakt op basis van de distributielijst kunnen bestaan ​​uit elk type van gepersonaliseerde informatie die u wenst. De belangrijkste kolom die moet worden opgenomen is het eigenlijke e-mail adres, dus zorg ervoor dat één kolom header zegt "E-mail" of "E-mailadres" om dit duidelijk te maken. Als alternatief kunt u onder andere de eerste en de laatste namen of andere informatie die uniek zijn voor elke e-mail zal zijn.

3 Voer de gegevens voor elke ontvanger op een aparte rij. De eerste ontvanger van de e-mail distributielijst zullen worden genoteerd op rij twee, direct onder de kolom headers. Typ het e-mailadres in de juiste kolom en alle andere informatie die door uw distributie lijst, zoals de naam van de ontvanger.

4 Sla het Excel-document onder een bestandsnaam die u kiest. Uw e-mail distributielijst is nu voltooid.

Hints

  • Denk aan de eisen van de laatste e-mail bij het maken van kolomkoppen. Maak kolommen in het Excel-document als nodig is om persoonlijke informatie voor elke verspreide e-mail op te nemen. E-mails zal uiteindelijk worden gebouwd met behulp van een "merge" template in andere software. Elke e-mail kan velden die informatie te trekken van dit Excel-document voor de uiteindelijke inhoud van de e-mail. Dus twee kolommen voor voor- en achternaam, en een andere voor de titel, zoals "de heer" of "Mrs." zal de gedistribueerde e-mails naar elke ontvanger persoonlijk aan te pakken met behulp van informatie uit deze drie kolommen. Bovendien, als u verwijst een bepaald product dat ze eigenaar of een woonplaats, deze kolommen kan ook nodig zijn in het Excel-spreadsheet. Maximaal 256 kolommen zijn voorzien van versie van Excel vóór 2007, en meer dan 16.000 kolommen zijn beschikbaar in Excel 2007 en later. Dus heb je veel terreinen aanzienlijke personalisatie van uw e-mails.
  • Stuur uw e-mails met behulp van tekstverwerking of e-software die integreert met Excel voor de toepassing van de "samenvoegen" een distributielijst.