Hoe maak je een Histogram in Microsoft Excel maken

Microsoft Excel heeft de functionaliteit die nodig is voor financiƫle, boekhoudkundige en statistische functies. Voer een bedrag van gegevens en Microsoft Excel-formules kan snel genereren analyse over de gegevens. Bovendien, voor de presentatie doeleinden, Microsoft Excel kan een cirkeldiagram, staafdiagram, of histogram te genereren, om er maar een paar te noemen. Een histogram verschaft een visuele weergave van de frequentie van de gegevens. Bijvoorbeeld, tijdens welke uren van de dag hebben de meeste ongelukken gebeuren op de snelweg? Een Microsoft Excel-histogram kan helpen bij het beantwoorden van deze vraag. Leer hoe u een histogram in Microsoft Excel.

instructies

1 Open Microsoft Excel en ga naar "Extra", "add-ins". Plaats een vinkje in het vakje naast "Analysis ToolPak", klik op OK.

2 Hoe maak je een Histogram in Microsoft Excel maken

Maak een tabel met de volgende kolommen: Tijd van de dag, ongevallen, en Range. Voer de gegevens in het volgende beeld.

3 Ga naar "Tools", "Data Analysis" of "Data", "Data-analyse". Klik op "Histogram" klik op OK.

4 Klik op het vakje naast "Input Range" en markeer de "ongelukken" data. Klik op het vakje naast "Bin Range" en markeer de "Range" data. De Input Range is de ruwe data, terwijl de Bin Range biedt de intervallen om de data te scheiden in.

5 Hoe maak je een Histogram in Microsoft Excel maken


In de "Output Options" de optie "Output Range". Selecteer een lege cel in het werkblad en druk op OK. Dit plaatst het histogram en bijbehorende tabel op hetzelfde werkblad als de oorspronkelijke informatie.

6 Hoe maak je een Histogram in Microsoft Excel maken


Volgens het histogram, de meeste ongelukken vijf uren overdag; wanneer wordt verwezen naar de gegevens tabel, die uren zijn 01:00, 04:00, 02:00 (1400 uur), 5:00 (1700 uur) en 23:00 (2300 uur).

Hints

  • Om de labels en de titel van het diagram te wijzigen, dubbelklikt u op elk etiket en de titel. Sleep een hoek van het diagram om het te vergroten.
  • Dubbele controle van de resultaten ten opzichte van de gegevens van de juistheid van het histogram te waarborgen. Ken de vraag voorafgaand aan het in kaart brengen moet worden beantwoord; Dit bespaart tijd.