Hoe het moederbord te vervangen in een HP nw8440

Hoe het moederbord te vervangen in een HP nw8440


Uw Compaq nw8440 laptop moederbord is de belangrijkste printplaat waar alle hardware van uw computer is aangesloten. Het vervangen van het is geen eenvoudige taak, en moet worden geprobeerd onder de supervisie van een ervaren laptop technicus. Moederbord verwijderen vereist volledig demonteren van de behuizing van uw laptop, en alle hardware-apparaten aangesloten op uw moederbord. Ontleden van uw laptop in deze mate zal waarschijnlijk in strijd met de voorwaarden van uw Compaq nw8440 laptop Warrantovereenkomst.

instructies

1 Zet de laptop en koppel alle kabels en apparaten van poorten van uw laptop. Sluit het LCD-scherm, plaats de laptop gezicht neer met de voorkant van de laptop naar u toe. Verwijder vervolgens de batterij uit de bodem behuizing van de laptop. Verwijder de drie kruiskopschroeven uit in het batterijcompartiment.

2 Zoek het geheugen klepje aan de onderkant behuizing van de laptop. Verwijder de enkele Phillips-head schroef waarmee het geheugen compartiment deur naar de laptop. Pak de bovenkant van het klepje en haal hem uit de laptop.

3 Bepaal de eerste RAM-module die u wilt verwijderen uit het geheugen compartiment. Spreid de borglippen aan weerszijden van de module. Kantel de module aan een 20-graden en schuif deze uit het geheugen compartiment. Herhaal deze stap voor elke RAM-module die u uit de laptop.

4 Zoek de RTC-batterij naast het geheugen compartiment. De RTC-batterij lijkt op een groot horloge batterij. Pak de batterij tussen uw vingers en til het uit van de RTC-batterij compartiment. Opzij leggen.

5 Verwijder de enkele schroef waarmee de vaste schijf klepje aan de onderkant behuizing van de laptop. Verwijder het station klepje. Verwijder de enkele Phillips-head schroef waarmee de harde schijf naar de drive compartiment. Pak het tabblad uitsteken van de harde schijf, en til de vaste schijf uit het compartiment en zet het opzij.

6 Verwijder de enkele Torx 8 schroef aan de onderkant behuizing van de laptop dat de cd / dvd-station aan de laptop bevestigd. Steek een kleine, platte schroevendraaier in de sleuf naast de schroef die u zojuist verwijderd. Duwen tot de cd / dvd-station loskomt van de laptop. Schuif het station uit het compartiment en zet het opzij.

7 Verwijder de twee kruiskopschroeven aan de onderkant van de behuizing bevestigen van het laptop toetsenbord samenstel aan de laptop behuizing. De twee schroeven zijn gelegen nabij het centrum van de onderste behuizing laptop en ongeveer drie tot vier inch uit elkaar. Plaats de laptop face-up en open het LCD-scherm.

8 Zoek de vier borglippen achter de bovenste rij toetsen op het toetsenbord. Pak het toetsenbord van achter de bovenste rij toetsen, en kantel het toetsenbord omhoog tot lintkabel van het toetsenbord is blootgesteld. Koppel het toetsenbord lint connector van het moederbord. Verwijder het toetsenbord van de laptop volledig.

9 Zoek de koelventilator aan de binnenzijde van de laptop. Verwijder de vier behoud kruiskopschroeven van de koelventilator assemblage. Pak de koelventilator en til het uit van de laptop. Verwijder de vier kruiskopschroeven waarmee de thermische plaat op het moederbord. De thermische plaat is de metalen plaat die de koelventilator assemblage omgeven. Til de thermische plaat uit de laptop en opzij leggen.

10 Verwijder de vier kruiskopschroeven waarmee de heatsink op het moederbord. Pak de rechterkant van de heatsink, en til op het tot de heatsink volledig losgekoppeld van de processor. Schuif de heatsink naar rechts en til deze vervolgens uit het moederbord.

11 Gebruik een platte schroevendraaier om de processor vergrendeling schroef draaien in de richting tegen de klok een kwart slag, of totdat de processor wordt vrijgelaten uit het stopcontact. Til de processor recht omhoog en verwijder deze vervolgens uit de laptop.

12 Sluit het LCD-scherm en leg de laptop naar beneden. Verwijder de enkele Phillips-schroef van de onderkant behuizing die het touchpad om de laptop bevestigd. De schroef is gelegen nabij het centrum van de onderste behuizing van de laptop. Flip de laptop over, en dan weer open het LCD-scherm.

13 Pak de bovenrand van de touchpad, en til dan langzaam omhoog op de touchpad tot het scheidt van de laptop behuizing. Zoek de touchpad-kabel aan de onderkant van het touchpad. Volg de kabel naar de plaats waar het aansluit op het moederbord, en koppel de touchpad los van het moederbord. Verwijder de touchpad van de laptop.

14 Pak de scharnierkap en haal hem uit de laptop en opzij leggen. De scharnierkap is de dunne strook van kunststof die het LCD-scherm scharnieren. Het scharnier moet recht uit te komen op dit punt.

15 Koppel de PCI antennekabels van de PCI-kaart in de buurt van de voorkant van de laptop basis. Koppel de LCD-kabel los van het moederbord. Verwijder de drie kruiskopschroeven uit elke LCD scharnier, en dan langzaam til LCD-scherm uit de basis van de laptop.

16 Plaats de laptop naar beneden en verwijder alle Torx 8 schroeven van de onderkant behuizing van de laptop. Er zijn 11 schroeven totaal. Plaats de laptop basis face-up, koppelt u de vingerafdruklezer los van het moederbord en verwijder de resterende vier Torx 8 schroeven die de bovenste behuizing vast aan de laptop. Til de voorzijde van de cassette, en dan langzaam til de rest van de behuizing van de laptop.

17 Zoek de modemkaart in de buurt van het centrum van het moederbord. Verwijder de vier kruiskopschroeven die de modemkaart vast aan het moederbord. Koppel de modem los van het moederbord, en til de modemkaart uit het moederbord en opzij leggen.

18 Ontkoppel de resterende kabels van het moederbord en verwijder de resterende vier Torx 8 schroeven waarmee het moederbord te bevestigen aan de onderkant van de laptop.

19 Pak het moederbord en schuif hem naar rechts totdat alle externe poorten en connectors zijn duidelijk van de sleuven aan de zijkant behuizing van de basis van de laptop. Til het moederbord uit de laptop en opzij leggen zeer zorgvuldig.

20 Installeer de nieuwe moederbord door het herhalen van dit proces in omgekeerde volgorde.