Hoe maak je een Apple Computer Tutorial

Er zijn vele redenen waarom je zou willen om een ​​Apple-computer handleiding maken. Bijvoorbeeld, wilt u misschien collega's, leden of studenten hoe ze een bepaalde taak op een Apple-computer uit te voeren familie te leren (dat is bekend ook als een "Mac," verwijzend naar de Macintosh-lijn van computers). Of je zou moe van het aantonen van een bepaalde complexe proces. Misschien moet u op afstand gebaseerde technische ondersteuning via e-mail te bieden. Wat de reden ook, het is een lonende proces dat Mac-gerelateerde taken in een handomdraai te maken.

instructies

Het ontwerp van de Stappen

1 Denk na over het proces voordat je beginnen met schrijven. Neem gedetailleerde aantekeningen en schrijf een script als je van plan bent om een ​​video te maken of vertellen. Oefen de actie en verhaal meerdere malen. Identificeer de belangrijkste doelstellingen en schrijf / maak je tutorial met hen in het achterhoofd.

2 Denk aan de unieke programma's, hardware en andere aspecten van de Mac, dat van het grootste belang zijn voor uw gebruikers zou zijn en ze op te nemen in de tutorial. Als het voor een algemeen publiek, overwegen de nadruk functies exclusief voor Mac OS X, zoals Finder, iLife en Safari. Als je publiek is gespecialiseerd, afstemmen van uw presentatie in de richting van professionele toepassingen zoals Final Cut, Aperture of Logic. Tot slot, als kinderen zijn uw doelgroep, GarageBand is altijd een winnaar.

3 Hoe maak je een Apple Computer Tutorial

Steek tal van afbeeldingen of video's in je tutorial ter illustratie en om het gemakkelijker te begrijpen. Waarom vertel iemand op "Open System Preferences" als je het kan zien?

4 Hoe maak je een Apple Computer Tutorial


Neem screen shots om uw inhoud te illustreren. U kunt screen shots van de hele scherm van je Mac te nemen door op de combinatie shift-command-3. Als je alleen wilt een gedeelte van het scherm te selecteren, gebruik shift-command-4 en teken een kader rond het gebied dat u wilt vastleggen. Tot slot, als u alleen een bepaald venster, shift-command-4, drukt u op de spatiebalk wilt en klik vervolgens in het gewenste venster. Foto bestanden met de naam "Picture 1 ',' Afbeelding 2 ', enzovoort wordt automatisch gegenereerd op uw bureaublad.

5 Gebruik maken van software van derden, zoals Snapz Pro X video's van je Mac te nemen in actie; dit zal complexe processen zelfs beter dan screen shots alleen te illustreren. Snapz Pro X kan video's opnemen en nemen geavanceerde screen shots.

6 Deel je tutorial met anderen en feedback te ontvangen. Vraag hen of het zinvol is en of er stappen kunnen worden verbeterd of geëlimineerd. Zorg ervoor dat anderen de doelen die u hebt ingesteld kan uitvoeren. Herzie je tutorial dienovereenkomstig.

7 Presenteer je tutorial op een wijze die past bij uw publiek. Gebruik een Keynote of PowerPoint-presentatie als het voor een kleine of grote groep. Als u van plan bent om een ​​documentatie-georiënteerde handleiding te schrijven, presenteren de tutorial met behulp van tekstverwerkingssoftware zoals Pages of Microsoft Word. Als je tutorial gaat in worden bekeken een always-on lus (zoals in een museum of galerie-type instelling), gebruik dan de "Export Movie" kenmerk van Keynote.

Hints

  • Probeer de gratis proefversie van Snapz Pro X om te zien of het goed is voor je. De volledige versie kost $ 69, dus zorg ervoor dat je echt nodig hebt alvorens te kopen.