Public Key Encryption Tutorial

In de wereld van cryptografie, zijn er allerlei manieren om uw gegevens te beschermen. De conventionele methode is "symmetrische sleutel encryptie" genoemd. Hier heb je een boodschap en je coderen met een cijfer. Het gooit je bericht in een vooraf bepaalde manier. Dan is dat bericht stuurt u, en de ontvanger gebruikt diezelfde cipher om de-scramble uw bericht. Maar wat doe je als een onbevoegd persoon toegang tot het cijfer krijgt? Dat is waar public key cryptografie komt.

Hoe het werkt

PGP staat voor Pretty Good Privacy, en het is de de-facto standaard. Met PGP, heb je een private key-net zoiets als een vingerafdruk en een publieke sleutel, die werkt als een visitekaartje. Wanneer u een bericht te versleutelen, hoeft u geen gebruik maken van een preset cijfer. In plaats daarvan is het gebaseerd op de publieke sleutel van de ontvanger. publieke sleutel van de ontvanger wordt het cijfer. Aangezien de publieke sleutel wordt verbonden met private sleutel van de ontvanger, kan alleen de ontvanger ontgrendelen. Niet alleen het bericht versleuteld blijven, maar kan niet worden gemanipuleerd, hetzij. Als zijn geknoeid, zal de "vingerafdruk" van het bericht zelf veranderen zodat zij niet langer past publieke sleutel van de afzender. De vingerafdruk wordt formeel bekend als een "hash".

Niemand is perfect

Om voor de ontvanger om het bericht te openen, moet hij een wachtwoord in te voeren om te controleren of hij bevoegd zijn private sleutel te gebruiken. Het woord "passphrase" heeft de voorkeur boven "password", omdat de makkelijkste wachtwoorden te breken zijn degenen die gewoon te kort. Omdat het mogelijk is voor iemand om uw wachtwoord te raden, hetzij door handmatig of door het maken van een stukje software automatisch in een snelle-het-vuren salvo van gissingen, het is niet een perfect systeem. Vandaar, "pretty good privacy."

Waar te verkrijgen

Dus hoe gaat men aan boord te krijgen met dit? Nou ja, kunt u direct naar de bron, als je wilt. De PGP Corporation biedt een enorm scala van encryptie-producten, van persoonlijk thuisgebruik tot grote ondernemingen. Als je gewoon wilt uw e-mail of gegevens te versleutelen op uw harde schijf, is er PGP Desktop Thuis, die u zal draaien rond de $ 100 bij de detailhandel. Dat is ongeveer de goedkoopste optie vindt u van de bron.

gratis Alternatieven

Ondertussen is er een schat aan open-source-opties. Het proces van public key cryptografie is niet gepatenteerd, maar specifieke implementaties ervan zijn. Als u gebruik maakt van Mozilla Thunderbird (het e-tegenhanger van Firefox), dan is er het gratis Enigmail add-on. Firefox heeft ook een eigen add-on genaamd FireGPG die wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor Google Gmail. Als u een standalone applicatie wilt, is er GnuPG, maar het komt niet met een GUI (graphical user interface). U kunt het beste is Gpg4Win, die GnuPG, diverse GUI's, en ondersteuning omvat voor Internet Explorer en Microsoft Outlook.