Wat is het verschil tussen een SATA en ATA Power Supply?

Sinds de wijdverspreide acceptatie van de SATA-specificatie release in 2003 is er een groeiende interesse in het verschil tussen ATA en SATA voedingen is geweest. Een voeding is niet in de titel als SATA of ATA gedifferentieerd, echter, voedingen kan wel of niet gelijkmatig of helemaal niet ondersteunen zowel specificaties. Het bepalen van de verschillen in capaciteiten voeding voor ofwel een gemakkelijke taak voor een computergebruiker.

Basic Verschillen

De ATA-specificaties van het toestel maakt gebruik van een vier-pins "Molex" connector aan de macht apparaten, terwijl de SATA-specificatie maakt gebruik van een modulaire stekker. Deze stroombronnen zijn niet compatibel te steken. ATA stroombronnen zal echter de macht andere apparaten binnen een computer, zoals extra ventilatoren, verlichting, en vloeistofkoeling apparaten. SATA stroombronnen op dit moment niet de uitschakeling anders dan drives apparaten. Daarom is er meestal een mengsel van beide stroombronnen voor een bepaalde voeding.

fysieke Connectors

De Molex ATA connector en de SATA-connector hebben een paar verschillen vermeldenswaard. ATA power connectors bezitten geen vergrendeling om ze vast te zetten aan een apparaat. Deze aansluitingen vertrouwen op wrijving een beveiligde verbinding met een apparaat behouden. SATA connectoren hebben een vergrendelingsmechanisme, maar het is vrij breekbaar en kunnen breken onder excessieve kracht van een kabel getrokken. Het modulaire ontwerp van de SATA-connector voorziet ook in beschermde geleiders, terwijl de open einde karakter van de Molex connector verlaat de geleiders open voor eventuele schade te buigen, wat vaak gebeurt.

Cable management

SATA kabels, doordat modulair opgebouwd, bestaan ​​uit een kabel die alle geleiders omsluit daarin. Dit leidt tot eenvoudiger kabelmanagement en thermische ontwerp. ATA stroombronnen laat alle vier draden onafhankelijk ingekapseld en gratis. Dit kan, en vaak doet, leiden tot slechte kabelmanagement. Verder, de kabels zijn gevoelig voor beweging, die zelfs kan leiden tot ze worden meegezogen in de CPU of case fans afhankelijk van uw specifieke interne topologie.

Verenigbaarheid

Terwijl een puur ATA voeding kan worden omgezet naar SATA, en vice versa, zal u minder apparaten nodig ATA stroombronnen zoals SATA snel deel van de markt van de leeuw heeft genomen te vinden. Veel moederborden op dit moment beginnen de toevoeging van EIDE-poorten, die op zijn beurt de noodzaak van Molex ATA connectors ontkent volledig af te zien. Dit gezegd zijnde, is er geen gebruik in de aankoop van een ATA-voeding, tenzij het absoluut nodig is voor een huidige computer.

modulariteit

Voeding modulariteit is het vermogen van een voeding om onnodige kabels los te koppelen van de belangrijkste behuizing. Deze functie is nieuwer onder voedingen en is zeer gewild voor kabelmanagement redenen. SATA-kabels zijn meestal altijd gevonden modulair op deze voedingen te zijn. ATA kabels zijn veel minder vaak modulair gemaakt en moeten nog ruimte in een computer geval, ongeacht of ze worden gebruikt of niet. Hierdoor is het voordelig dat computereigenaars een SATA compatibele computer proberen.