Hoe maak je een script te starten als een apart proces in Python

De programmeertaal Python heeft een uitgebreide bibliotheek van ingebouwde code modules. Deze modules richten gemeenschappelijke programmering taken en kan drastisch verkorten programma ontwikkeltijd. Bijvoorbeeld, de Python standaard bibliotheek heeft een module met de naam "deelproces" die u toelaat om een ​​script uit te voeren als een apart proces met behulp van zo weinig als een regel code. Dit kan de ontwikkeling van toepassingen te verkorten, want je kunt bellen voert de andere scripts en programma's vanuit uw code.

instructies

1 Open de IDLE teksteditor die wordt geleverd met de Python download. De IDLE teksteditor is te vinden in Program Files (of aanvragen voor Macintosh), in de Python-directory. Een blanco broncode bestand wordt geopend in de IDLE tekstverwerker venster.

2 Importeer de "subproces" module door het schrijven van de volgende verklaring aan de bovenkant van de source code file:

import deelproces

3 Verklaren een string die het uitvoerbare opdracht die u wilt in draaien als een apart proces zal opslaan. Bijvoorbeeld, als u een nieuw exemplaar van de Python-script te maken "scriptName.py." kon je de volgende brief:

args = "python scriptName.py"

4 Bel de subprocess.Popen functie. Dit zal het commando van de vorige stap. De syntaxis voor deze functie ziet er als volgt uit:

p = subprocess.Popen (args)

5 Voer het programma door te drukken op de F5-toets. Python zal het script, dat voert dan de Python-opdrachtprompt als een apart proces uit te voeren.

Hints

  • Als u niet Python op uw computer, kunt u deze downloaden (zie link in Resources).