Wat is de bestandsextensie URL?

Een internetadres (ook bekend als een URL) kan soms te lang om te onthouden, vooral als het bestaat uit verschillende benamingen van elkaar gescheiden door schuine strepen. Gelukkig kunt u eenvoudig een dergelijke adressen op te slaan in een bestand met de extensie .url.

Beschrijving

Een .url uitbreiding duidt een Internet-snelkoppeling dat een webadres bevat. Het kan worden gemaakt en geopend door een web browser zoals Microsoft Internet Explorer of Mozilla Firefox.

Linking

U maakt meestal het bestand met favorieten van de browser of bladwijzers functie, die het adres van de momenteel gebladerd pagina in een bestand onder de Favorieten of Bookmarks map opgeslagen.

Inhoud

De belangrijkste inhoud van het dossier is de "URL =" commando gevolgd door een adres. URL = http:: //www.google.com kan bijvoorbeeld een Internet shortcut bestand met de naam "Google.url" het volgende bevatten.

Tekst

Omdat de snelkoppeling bestand is gewoon een tekstbestand, kunt u ook met behulp van elke wereld processor dat scheelt naar tekst. Echter, voor het te leesbaar zijn door een browser, moet u de bestandsextensie van ".txt" naar ".url" zoals van "Weather Site.txt" te veranderen "Weather site.url."

Opening

Een snelle manier om een ​​.url bestand te openen is om het te slepen uit een bestand browser zoals "My Computer" naar de adresbalk van uw browser. De website opgegeven in het bestand wordt weergegeven in het browservenster.