PWB Vs. PCB

PWB Vs. PCB


Als je een student of een professional in de productie van elektronica, heeft u waarschijnlijk geconfronteerd met het raadsel dat veel van uw collega's te delen: het verschil tussen de PWB en PCB's en dat is de juiste term te gebruiken. Het verschil tussen de twee is subtiel, en er is geen officieel "correct" term. Twee Amerikaanse elektronica-industrie verenigingen en een Japanse ingenieur bieden enig inzicht in het gebruik van de termen '.

industry Definities

PWB staat voor "printplaat." De Surface Mount Technology Association definieert de PWB als "het substraat, algemeen epoxy glas, gebruikt om component gehechtheid land en onderlinge verbindingen te bieden aan een functionerend elektronisch circuit te vormen." PCB staat voor "printed circuit board." Volgens de IPC Association aansluiten Electronic Industries, op een PCB "de breedte, naast elkaar en meerlagige relatie (afstand) of conductor runs is of is ontworpen om een ​​specifiek effect op de werking van de schakeling anders dan een punt-punt verbinding hebben . Circuit impedantie is een belangrijke kwestie. " Het subtiele verschil tussen de termen is dat PCB benadrukt de voltooide circuits op een bord, terwijl PWB refereert meer aan de raad zelf.

VS gebruikt

PCB en PWB worden vaak door elkaar gebruikt in de VS elektronica-industrie. De IPC "Verbindingen" blog legt uit dat PWB is een oudere term die vaker werd gebruikt voor de planken wanneer de elektronica-industrie in de kinderschoenen stond. Destijds, "het probleem was slechts een punt om punt verbinding" op de planken. De term uiteindelijk uitgegroeid tot de functies van de circuit-technologie te beschrijven. Dienovereenkomstig "In ongeveer 1999 maakte de IPC Technische Activiteiten Executive Committee mandaat" die nu PCB wordt alleen gebruikt voor nieuw document ontwikkeling, omdat "vaker wel dan niet de gedrukte schakelingen ontwerp van invloed op de functie zal hebben."

Japan Gebruikt

Geografie bepaalt ook welke term wordt gebruikt. Japanse elektronica-ingenieur Seiichi Inoue legt uit dat terwijl PCB heeft de neiging om de gewenste term in de moderne Amerikaanse elektronica-industrie, PWB heeft de voorkeur in het moderne Japan. Omgekeerd, wanneer de elektronica-industrie voor het eerst werd opkomende in Japan in de 20e eeuw, PCB was vaker voor. De term werd uiteindelijk vervangen door PWB omdat PCB staat ook voor "polychloorbifenylen", of een vorm van gif.

voorkeuren

Als u een document het voorbereiden bent, moet u beslissen welke term te gebruiken. Het antwoord is . . . het hangt er van af. De moderne trend in de VS is om PCB's te gebruiken, maar beide termen verschijnen vaak in documenten uit verschillende perioden en plaatsen. Denk aan uw verwachte publiek. Bijvoorbeeld, als de primaire lezers van het document ouder zijn, kunnen zij PWB ongeacht moderne trends voorkeur. Wat je ook gebruikt, worden beide termen algemeen begrepen en aanvaard. Volgens de IPC Verbindingen agenda, het verschil is gelijk aan "tomato, tomahto."