Wat is de Python codering?

Ontwikkeld in de late jaren 80, Python is een dynamische programmeertaal voor zowel desktop en web applicaties. Python syntax is eenvoudig en elegant. Ontworpen om vreemde personages en zoekwoorden te minimaliseren, het maakt gebruik van spaties in plaats van flow belemmeren accolades en elimineert het typen trefwoorden zoals "int" en "double." Het ondersteunt ook object-georiënteerde klassen en methoden, dus je kan bepalen en te organiseren subroutines in een eenvoudige en intuïtieve manier.

over Python

Python is een high-level computertaal. Het is algemeen geïnterpreteerd, hoewel het ook kan worden gecompileerd in stand-alone uitvoerbare bestanden met een aantal extensies van derden. Het wordt geleverd met een uitgebreide bibliotheek van functies die ondersteuning biedt voor strijkkwartet verwerking, Internet protocollen zoals TCP / IP en het besturingssysteem interfaces. Python is dynamisch getypeerde, wat betekent dat onzin uitspraken als "direct" / 2 compile ook al heb je een string niet kan delen door een integer. Toch zal Python een type fout te gooien wanneer de verklaring daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Python Control Flow

In tegenstelling tot Java en C, Python maakt gebruik van witruimte als een blok begrenzer in plaats van accolades of haakjes. Het maakt gebruik van een harde return in plaats van een puntkomma. Bij gebruik van de object-georiënteerd programmeren paradigma, Python maakt gebruik van de "def" sleutelwoord om klassen en methoden aan te geven. Zijn "voor" sleutelwoord definieert een lus, looping over een reeks van punten in plaats van een reeks integers. De trefwoorden "if" en "anders" te werken vergelijkbaar met andere talen; Python test de toestand direct na de "als" keyword en voert het blok als het waar is, en anders voert de else clausule. Python maakt gebruik van "Elif" in plaats van "anders als," echter.

Math en uitdrukkingen in Python

Expressies in Python zijn vergelijkbaar met uitdrukkingen in andere talen, met een aantal eigenaardigheden. Bij het uitvoeren van integer divisie, Python rondt altijd naar beneden naar het dichtstbijzijnde gehele getal, dus "x = 1/2" zou de waarde van "x" op nul gezet in plaats van een breuk. Echter wel aan één van de twee operatoren als drijvende komma decimaal getal geeft het resultaat een decimaal getal, dus "x = 1,0 / 2" wordt de waarde van "x" naar 0,5.

Python Voorbeelden

Zoals programma's geschreven in Python witruimte, deze programma's moeten zowel een aantal spaties of een enkele druk op de toets "Tab" in de plaats van de woorden "[tab]" hieronder.
Dit programma drukt het woord "Hello!":

printen "Hello!"

Dit programma prints "X is 3! Y is 4!" indien de waarde van de variabele x 3 en de waarde van y 4. Dit is ook geschikt als x een niet-gehele waarde, waarbij nooit de tweede regel wordt uitgevoerd:

als x == 3 en y == 4:
[Tab] print "X 3! Y is 4!"

Dit programma drukt de waarden in de reeks "arr":

for i in arr:
[Tab] druk arr

Dit programma maakt het in een matrix naast de index van de waarde:

for i in range (len (a)):
[Tab] druk i, een [i]