Hoe maak je een Wazige CRT monitor van de computer Fix

Hoe maak je een Wazige CRT monitor van de computer Fix


Een onscherp cathode ray tube (CRT) beeldscherm is niets om ongerust over te zijn. Gewoon omdat het scherm is wazig betekent niet dat je moet beginnen met het maken van plannen om het uit te gooien. De meeste CRT-monitoren kan worden vastgesteld door te gaan door middel van slechts een paar eenvoudige stappen.

instructies

1 Reinig uw monitor met een speciaal scherm schoonmaken weefsel voor het begin van de reparatie. Deze weefsels kunnen gemakkelijk gevonden worden op elk kantoor levering of computer op te slaan.

2 Demagnetiseren de monitor. Dit kan worden bereikt door op de degauss knop op de voorkant van de monitor, hoewel de meeste hedendaagse monitors demagnetiseren zodra de monitor wordt ingeschakeld. Als je ooit een zoemend geluid hoort bij het aanzetten van de monitor, dat is het demagnetiseren circuit werken. Dit verwijdert elke verdwaalde magnetische velden rond de monitor, die op zijn beurt het beeld op het scherm kan vervormen. In het geval dat u niet beschikt over een degauss knop aan de voorkant van de monitor, maar handmatig wilt activeren, fietsen door het menu van de monitor; zal er een optie voor demagnetiseren zijn.

3 Pas verschillende instellingen voor refresh rate, schermresolutie en kleurdiepte via het display eigenschappen. Wees niet bang om te spelen met deze instellingen zijn, als een instelling mogelijk uw monitor en geen kwaad met uw computer komen door dit te doen zou kunnen oplossen.

4 Pas de convergentie controles in de weergave op het scherm als de vorige stap niet de onscherpte niet vast te stellen. Als het aanpassen van de convergentie controles niet werkt, selecteert u de Reset optie Factory in het OSD. Dit zal de monitor terug naar de staat waarin hij was toen de monitor nieuw werd gekocht.

5 Zorg ervoor dat het videosignaal kabel stevig ingebracht in zowel de monitor en de computer als de vorige stap het probleem niet oplossen. De kabel kan relatief los aan beide zijden, waardoor de monitor te wazig. Als het probleem nog niet is opgelost, het testen van de monitor op een andere computer. Als de monitor is nog steeds wazig, dan is het waarschijnlijk tijd om een ​​nieuwe te kopen.

Hints

  • Houd altijd uw monitor schoon en ervoor te zorgen dat een stevige verbinding tussen de computer en de monitor aanwezig is.
  • Wanneer een monitor handmatig te demagnetiseren, nooit houd de degauss knop handleiding voor meer dan een paar seconden en altijd wacht minstens 20 minuten voordat u handmatig weer demagnetiseren.
  • Houd magnetische media (bijvoorbeeld, externe harde schijven, flash drives, enz.) uit de buurt van een monitor bij het inschakelen het op en vooral wanneer demagnetiseren. Omdat de handeling van het demagnetiseren omvat het verwijderen van magnetische velden rond de omgeving van de monitor, kan het potentieel beschadigen en gegevens te wissen op uw magnetische media.