Lijst van soorten computers

Lijst van soorten computers


Er zijn verschillende soorten computers gericht op verschillende toepassingen. Veel van deze verschillende typen computers hebben dezelfde inwendige componenten. In de meeste gevallen zijn deze inwendige onderdelen afwijken voor het beoogde gebruik. Bijvoorbeeld alle computers hebben een voeding, maar sommige voedingen bieden meer vermogen dan andere, afhankelijk van hoe de computer wordt gebruikt.

Desktops

Desktop computers zijn veruit de meest voorkomende vorm van computer. Desktop computers komen in zowel de "desktop" form factor, en de veel meer populaire "tower" form factor. Desktop computers zijn ontworpen voor algemeen computergebruik gebruik, hoewel zij kunnen worden uitgerust met gespecialiseerde hardware, zoals high-end videokaarten voor gaming.

workstations

Werkplekken zijn de upper-class neven van desktop computers. Werkplekken zijn voorzien van duurdere en krachtige interne componenten, hoewel hun externe zaken gewone desktop computers kunnen lijken. Terminals hebben meestal meer intern geheugen en twee of meer CPU's.

Servers

Servers neemt het idee van de werkstations naar het volgende niveau door het opnemen van nog meer high-end interne componenten. Server-computers zijn ontworpen om middelen te verschaffen om meerdere gebruikers tegelijk, zoals het delen van bestanden en database-verwerking. Servers zijn ook ontworpen voor fouttolerantie zodat wanneer hardwarecomponenten bederven, kunnen ze worden vernietigd met zo min mogelijk downtime. Server gevallen ook typisch rek bevestigt staat zodat veel servers kunnen worden gestapeld bovenop elkaar.

laptops

Laptops zijn draagbare computers die zijn ontworpen met het algemeen computergebruik in het achterhoofd, hoewel ze meestal interne componenten die niet zo krachtig als desktop computer tegenhangers bevatten. Zo worden de gebruikt in laptops CPU ontworpen om veel minder warmte dan een desktop CPU zodat meer componenten kan passen in de kleine ruimte van een laptop en minder elektriciteit.

netbooks

Netbooks zijn verkleinde laptop computers. Netbook computers zijn voorzien van kleinere schermen en zijn minder krachtig dan de traditionele laptops. Aangezien ze zijn minder krachtig en hebben kleinere schermen, ze vereisen veel minder stroom is, en daarom de accu's stroom voor een langere periode dan traditionele laptop computers. Om de kosten laag te houden, hoeft netbook computers geen optische drives, dus ik kan geen moderne games en andere software te spelen.