Hoe om twee computers aansluiten op een breedbandmodem

De meest gebruikelijke manier om twee of meer computers te verbinden met dezelfde breedband modem is via een router. Afhankelijk van de router, kan het apparaat zowel bedrade en draadloze aansluitingen hiervan modem mogelijk. Sommige breedband modems hebben echter een USB poort die een tweede computer het apparaat kan verbinding zonder gebruik van een router. Aansluiten via USB mogelijk extra software nodig en mag alleen worden uitgevoerd nadat u contact opneemt met de service provider.

instructies

Aansluiten Extra computers met een router

1 Koop een router, waarmee computers aangesloten op de modem. Populaire routers zijn onder andere Linksys, Netgear, Cisco en anderen, en kan worden gekocht online of in de winkels zoals Radio Shack en Costco.

2 Volg de instructies van de fabrikant van de router voor de installatie. Meestal is de eerste stap is het inschakelen van een computer en zet CD de fabrikant van de aandrijving. Het kan u instrueren om een ​​URL-adres typt in de webbrowser adresbalk om de router te configureren. Volg elke stap.

3 Nadat de installatie is afgerond, koppelt u de Ethernet-kabel die de breedband-modem aangesloten op een computer. Laat de modem niet loskoppelen van de kabel, DSL of satelliet wandaansluiting tenzij dit tijdelijk doen door de fabrikant van de router.

4 Steek de stekker in de energiebron van de router.

5 Met behulp van de Ethernet-kabel, sluit de router in de nu lege uitgang sleuf in de modem.

6 Sluit een Ethernet-kabel aan op de Ethernet-poort - meestal te vinden aan de achterzijde van de CPU-- van elke computer aan te sluiten, en steek het andere uiteinde in de Ethernet-poorten aan de achterzijde van de router. Meestal zijn er drie of vier poorten op de router.

7 Schakel alle apparaten - de computer, router en modem - en zet ze aan in de volgende volgorde - eerst het modem, wachten totdat alle lampjes branden, behalve de verbinding licht (meestal de bodem licht); dan is de router en tenslotte de computer.

8 Volg eventuele extra stappen in de instructies van de fabrikant en te controleren om te bepalen of elke computer is online. Controleer gedeelte over probleemoplossing van de fabrikant of de aansluitingen zijn niet succesvol.

9 Als de router beschikt over draadloos internet mogelijkheden, steekt u een draadloze kaart in elke computer op die manier aan te sluiten. Ga naar het Control Panel sectie van de computer, op Netwerk- en Internet-verbindingen, klikt u op de optie Wireless Network en volg de instructies.

een tweede computer aansluiten zonder modem

10 Bepaal of de modem heeft een USB-poort.

11 Als dat zo is, contact op met de service provider om te bepalen of software nodig is om een ​​extra computer aan te sluiten op de USB-poort. De meeste dienstverleners zullen geen extra kosten voor extra aansluitingen.

12 Download elke gewenste software of plaatst u de software-cd in de tweede computer en volg de instructies.

13 Zodra de software is geladen, of wanneer dit niet nodig is, sluit het ene uiteinde van de USB-kabel aan op de USB-poort van de tweede computer. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de USB-poort van de breedband-modem.

14 Zet de computer en het modem uit, zet dan eerst de modem en start de computer. Surfen op het internet om ervoor te zorgen beide computers correct zijn aangesloten.

Hints

  • Routers hebben vaak een aparte Internet-protocol, of IP-adressen van de afzonderlijke computers. Dat kan 'conflicterende IP-adressen "waarschuwingen veroorzaken op het computerscherm en interfereren met de verbinding. Meestal is dit kan worden opgelost door te gaan naar het Configuratiescherm, doorklikken naar Internet-verbindingen en te klikken op "Repair." Het uitschakelen van de modem, router en computer en dan draaien ze op kan ook helpen.