Hoe Memory optimaliseren in Windows XP

Hoe Memory optimaliseren in Windows XP


De meeste gevallen van programma's die traag op Windows XP te wijten aan een gebrek aan beschikbare geheugen. Geheugengebruik optimaliseren, afhankelijk van uw behoeften, helpt corrigeren veel van deze problemen. Als uw computer werkt als een werkstation in plaats van een server, besteden meer geheugen aan deze programma's zal ze effici├źnter te laten verlopen en uw systeem cachegrootte zal niet groeien groter dan zijn XP standaard grootte. Als uw computer fungeert als een server, toewijzen meer geheugen aan de grootte van uw systeem cache te vergroten. Het optimaliseren van uw virtuele geheugen kan ook helpen uw programma's sneller worden uitgevoerd.

instructies

Het optimaliseren van Memory Usage

1 Ga naar "Start"> "Run" en wacht tot het vak Openen te verschijnen. Typ "sysdm.cpl" en druk op "Enter" om System Properties trekken. Klik op het tabblad "Advanced", ga dan naar "Instellingen" en klik in de sectie 'Performance'.

2 Klik op het tabblad "Advanced". Als uw computer is een werkstation, selecteer 'Programma's' om meer geheugen te leiden naar uw programma's.

3 Selecteer "Systeem" cache als u uw computer vooral als server of als u programma's die een grotere systeemcache nodig draaien. Klik ten slotte op "OK" om het dialoogvenster te sluiten.

Het optimaliseren van virtueel geheugen

4 Trek "System Properties" zoals eerder beschreven, en klik nogmaals op het tabblad "Advanced", gevolgd door te klikken op "Instellingen" onder "prestaties." Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en ga naar de "Change" knop onder het gedeelte "Virtueel geheugen".

5 Kies een schijf naast uw systeemschijf (degene die je hebt Windows op geïnstalleerd) aan uw virtuele bestand op te zetten. Selecteer uw systeem schijf en verandering "paging bestandsgrootte op geselecteerde drive" om "geen wisselbestand."

6 Selecteer het station dat u uw virtuele bestand het op en stel de "Custom Size" zodat de minimale omvang gelijk aan de maximale grootte is. Klik ten slotte op "OK" door alle dialoogvensters en herstart uw systeem om het proces te voltooien.