Hoe vindt u een IP-adres van een printer op een netwerk

Hoe vindt u een IP-adres van een printer op een netwerk


Elk stuk van hardware in een netwerk heeft een Internet Protocol (IP) adres - een getal dat aangeeft dat specifieke hardware. Het kennen van de IP-adres is nuttig omdat het kan worden gebruikt om rechtstreeks naar de printer.

instructies

Ga naar het Control Panel

1 Met behulp van een Windows-computer, klikt u op het menu Start-knop.

2 Navigeer naar het pictogram van het Control Panel en de linker muisknop op. Als je niet kunt vinden op het pictogram Configuratiescherm opent een venster van Windows Verkenner, die moet worden in de accessoires drop-down menu, onder het menu Programma's. Typ "Control Panel" in de adresbalk zonder de aanhalingstekens. Het zal u naar het Configuratiescherm. Het menu Instellingen bevat ook een link naar de printer / faxapparaten icoon.

3 Navigeer naar de Printers / faxapparaten icoon. (Ze kunnen afzonderlijke pictogrammen.) Links klik erop. Als u het pictogram printer niet kan vinden, kan het in een menu label Hardware.

4 Klik met de rechtermuisknop op de printer die u wilt. Klik met de linkermuisknop op Eigenschappen in het drop-down menu.

5 Klik op de knop Configure Ports, die zal worden onder het tabblad Poorten. De naam en het IP adres moet worden vermeld bovenaan in het menu.

Hints

  • Deze stappen laten zien hoe u het IP-adres van een printer op de XP-besturingssysteem is aangesloten op een netwerk te vinden. Deze stappen zijn zeer vergelijkbaar voor andere besturingssystemen. De namen van de menu's en de submenu's kunnen verschillende andere systemen, maar ze moeten zeer vergelijkbaar.