Gemakkelijke manier om veel foto's scannen op een cd om een ​​diavoorstelling maken

Gemakkelijke manier om veel foto's scannen op een cd om een ​​diavoorstelling maken


Het maken van een CD diavoorstelling is een geweldige manier om herinneringen te delen met andere mensen zonder tientallen foto's via e-mail. Slideshows zijn ook handig, omdat ze zorgen voor weergave op een groot tv-scherm in plaats van op een kleine computer monitor. Deze instructies zal ook werken als je wilt om een ​​diavoorstelling op een dvd te maken.

het scannen

Met behulp van een flatbed-scanner is de beste manier om je foto's te importeren. De meeste winkels die film te ontwikkelen bieden ook om uw foto's op CD te zetten. De kwaliteit van uw foto's zal veel hoger zijn als u toestaan ​​dat de winkel om de film te converteren naar digitale bestanden in plaats van jezelf inscannen.

Echter, als u wilt uw foto's te scannen, plaatst ze een voor een in uw scanner en scan ze in uw computer. Scan de foto's op 300 dpi of hoger, zodat de kwaliteit van het digitale bestand wordt gehandhaafd. Als alle foto's zijn gescand, bijsnijden eventuele extra witruimte uit en maak alle andere aanpassingen als het je past.

Het maken van de Slideshow

Installatie-dvd PixPlay (zie bronnen). Klik op "Afbeeldingen toevoegen" om de foto's die u wilt opnemen in de diavoorstelling te zetten te selecteren. U kunt ook slepen en neerzetten foto's in de selectie venster.

Je bent beperkt in het aantal foto's dat u kunt gebruiken door de grootte van de CD (meestal 700 MB); elke foto zal waarschijnlijk rond 1 MB, waarschijnlijk waardoor meer dan genoeg ruimte voor zoveel foto's als je wilt opnemen. Zodra u uw foto's hebt geselecteerd en hen toegevoegd, zul je in staat zijn om ze in welke volgorde je wilt zetten. Het is een goed idee om foto's van elke gebeurtenis te zetten naast elkaar en in de orde van wanneer elke foto is genomen.

De rechter paneel zal extra opties, zoals hoe lang elk beeld moet worden weergegeven en welke (eventuele) overgangen gaat tussen elke foto (een standaard weergave van 10 seconden is goed) aan te bieden. Er is ook een optie om achtergrondmuziek-voeg gewoon zorg ervoor dat u genoeg muziek, zodat gaat het naar het einde van de diavoorstelling.

Afwerking van de Slideshow CD

Klik op de knop "Create CD" om de CD te branden. In het formaat drop-down menu, kies "VCD Format"; dit formaat is de meest compatibele en is het beste als je het maken van een diavoorstelling die u van plan bent op mailing naar heel wat vrienden of familieleden.

Als je het maken bent gewoon voor jezelf, kun je SVCD, of zelfs SXVCD, die in de volgorde van afnemende kwaliteit worden weergegeven proberen. Deze formaten zijn minder geschikt, maar zal een betere beeldkwaliteit te hebben. DVD is ook mogelijk en biedt betere kwaliteit CD opties. U zult beschrijfbare DVD's nodig om de dvd-formaat te gebruiken.

Klik op "Next" en zet de TV-formaat, die is gebaseerd off van waar je woont. NTSC is de standaard die wordt gebruikt in Noord- en Zuid-Amerika en Japan; PAL wordt overal gebruikt. Vink het vakje dat zegt: "Strek de slideshow om de lengte van de achtergrondmuziek te passen"; dit zal de weergave tijd iets veranderen om de foto's en muziek eindigt precies in sync. Als u de diavoorstelling op een feestje waar u de diavoorstelling lus wil je laten zien, controleer dan de "Loop Slideshow" knop, zodat je niet nodig om de diavoorstelling handmatig elke keer opnieuw op te starten.

Druk op "Next" en of het branden van de disc of de afbeelding van de CD op te slaan in een map. Als u het laatste kiest, zorg ervoor dat je aparte software, zodat je in staat zijn om de output bestand branden. Als je problemen hebt met het afspelen later hebben, kiezen voor een lagere schrijfsnelheid, zoals 16x, in plaats van de standaard 48x dat de meeste huidige branders meestal standaard.