Hoe opmaken Boeken voor de Nook

Hoe opmaken Boeken voor de Nook


De Nook is een scala aan elektronische e-book reader toestellen ontworpen en verkocht door Barnes & Noble. De Nook maakt gebruik van een E-Ink scherm af te drukken en papier te simuleren, en kan digitaal lezen inhoud van de online boekhandel Barnes & Noble te downloaden. U kunt uw bestaande bibliotheek van e-books te laden op de Nook, zolang ze in een compatibel formaat. Als u uw eigen e-books juist voor de Nook te formatteren, moet u deze omzetten in een ePub-document, dat kan worden bereikt met behulp van gratis, online tools.

instructies

1 Start de webbrowser op uw computer door te klikken op het pictogram op het bureaublad.

2 Navigeer naar een gratis, online ebook conversie tool zoals Online-Convert, 2Epub of ePubConverter door het intikken van de URL in de adresbalk.

3 Klik op de "Bestand kiezen" of "Browse" knop, afhankelijk van de online conversie-tool, en navigeer naar de e-book bestand op uw computer die u wilt opmaken voor de Nook. Selecteer het bestand en klik op de "Open" knop. Het bestand wordt geĆ¼pload naar de online conversie tool.

4 Klik op de "Convert" knop om te beginnen met het omzetten van uw bestand in een ePub-document.

5 Klik op de knop "Save" in het dialoogvenster dat verschijnt wanneer de conversie is voltooid. De ePub-bestand wordt opgeslagen op uw computer, en zal nu correct worden geformatteerd voor gebruik op de Nook.

Hints

  • Het geconverteerde bestand zal dezelfde naam als het oorspronkelijke document, die u voor het opslaan indien gewenst kan veranderen.
  • Niet te sluiten of onderbreken het browservenster terwijl de conversie bezig is, of de online tool zal niet in staat om u op de hoogte wanneer de ePub conversie is klaar.