Hoe maak je een MacBook Dat oververhit Problemen

Hoe maak je een MacBook Dat oververhit Problemen


Een MacBook die oververhit kan schade aan de interne componenten veroorzaken en invloed hebben op de algehele prestaties van de machine. De gebruikerservaring lijdt ook omdat de MacBook te warm op schoot te plaatsen kan krijgen. Tot op zekere hoogte de onderzijde van de behuizing fungeert als koelmiddel voor de inwendige en werkt om warmte wordt afgevoerd naar buiten de computer. Terwijl je moet niet verwachten dat het geval koel aanvoelt bij gebruik van de computer, kunt u ook gebruikmaken van een aantal remedies om af te koelen een hete MacBook. Na het oplossen van problemen met uw computer, als de MacBook nog steeds oververhit raakt, nemen het in een reparatiewerkplaats om te zien als je een probleem hebt met je logic board, koellichaam of andere componenten.

Software-update

De firmware die bepaalt hoe de hardware functioneert een update van de MacBook kan nodig zijn. Als er updates voor Mac OS X Mavericks beschikbaar komen, krijgen ze verspreid via Apple's Software Update-functie. Als u een melding over nieuwe updates te krijgen, zorg ervoor om ze te installeren. Zo niet, klikt u op het Apple-menu en selecteer "Software Update" om een ​​lijst van de momenteel beschikbare updates te bekijken. Selecteer de optie "Update All" om ervoor te zorgen dat uw computer beschikt over de meest recente updates voor de beste gebruikerservaring te bieden.

Ventilatie

De onderkant van uw zaak krijgt warm met regelmatig gebruik, maar de manier waarop u gebruik maken van uw MacBook kan invloed hebben op hoe warm het wordt. Vermijd het blokkeren van de ventilatieopeningen aan de achterkant van de MacBook om voldoende ventilatie mogelijk te maken. Dit betekent dat u moet de computer niet rusten op een kussen of ander zacht materiaal, want dit kan ertoe leiden dat uw MacBook oververhit raken. Het houden van uw MacBook op uw schoot voor een langere periode van tijd kan brandwonden veroorzaken, dus je moet een laptop pad vinden als je wilt gebruiken op je schoot. Voor de beste ventilatie en wanneer u uw MacBook te gebruiken voor een langere periode, Apple raadt u aan uw MacBook te plaatsen op een vlakke, stabiele ondergrond.

Reiniging en onderhoud

MacBooks krijgen stoffig bij langdurig gebruik. U kunt de hoeveelheid stof die krijgt in uw computer te verminderen door hem in een zaak bij het reizen en het minimaliseren van gebruik buitenshuis. Voordat u het schoonmaken proberen, zorg ervoor dat de stroomvoorziening van de batterij waar mogelijk los te koppelen en te verwijderen. Houd de buitenkant van de behuizing schoon met een vochtige en niet-schurende niet-pluizende doek om onderaan de behuizing. Dit kan bijdragen tot een betere warmteoverdracht van de binnenkant van de computer naar de buitenlucht. Als u besluit om gecomprimeerde lucht te gebruiken voor het reinigen van de ventilatieopeningen, doen na het afsluiten van de computer en ze te laten rusten voor een periode van tijd. Dit kan helpen condensatie die anders zouden ontstaan ​​door drastisch het koelen van een warme computer te voorkomen.

Reset de SMC

De System Management Controller reguleert vele low-level functies van uw MacBook. Dit omvat de functie van de knop, thermisch beheer, achtergrondverlichting en andere componenten die de temperatuur van de computer kan beïnvloeden. Het resetten van de SMC kan problemen met een MacBook die oververhit te lossen.

Zet de computer uit en sluit de adapter als u een MacBook met een batterij moet je niet verwijderen van uw eigen. Druk op de toetsen linkerkant "Shift-Control-Option", samen met de power-knop op hetzelfde moment. Laat de toetsen los en zet de computer.

Als u een model met een verwijderbare batterij, het afsluiten van de computer, stekker uit het stopcontact en verwijder de batterij. Houd de knop gedurende vijf seconden los en vervang de batterij en plug in de computer. Start de computer normaal.