Het instellen van een computer met beheerdersrechten

Het instellen van een computer met beheerdersrechten


Windows Vista en Windows 7 bevatten beide een ingebouwde administrator-account, dat is standaard uitgeschakeld. U kunt deze beheerdersaccount activeren via de command prompt, met behulp van een commando dat werkt voor zowel OS-versies. Het verslag bevat volledige beheerdersrechten op uw computer, dus het is een goed idee om het opzetten van een wachtwoord al snel nadat het systeem is geactiveerd.

instructies

1 Klik op "Start."

2 Typ "cmd" (zonder de aanhalingstekens) in het zoekvak aan de onderkant van het menu Start. Het menu wordt automatisch een lijst met zoekresultaten weer te geven.

3 Klik met de rechtermuisknop "Command Prompt" in de zoekresultaten en selecteer "Als administrator uitvoeren." Als u User Account Control ingeschakeld, klikt u op "Doorgaan" als daarom wordt gevraagd.

4 Typ de volgende opdracht in het venster Opdrachtprompt precies zoals het lijkt:

net user administrator / active: yes

5 Druk op Enter." De administrator account wordt ingeschakeld. U kunt de rekening in te loggen door in te loggen uit uw zichtrekening en "Administrator" te selecteren in het inlogscherm.

Hints

  • Voor het instellen van een wachtwoord om uw account te beveiligen, start het Configuratiescherm in het menu Start. Klik op "User Accounts" en selecteer "Maak een wachtwoord voor uw account." Voer uw wachtwoord in en wachtwoord hint in de tekstvakken en klik op 'Wachtwoord maken. "
  • U kunt wensen om te schrijven het wachtwoord en bewaar het op een veilige plaats, en / of bijzondere aandacht schenken aan het kiezen van een goed wachtwoord hint. Als u het beheerderswachtwoord vergeet, is het bijna onmogelijk om te herstellen!