Wat bepaalt hoe snel mijn computer werkt?

Wat bepaalt hoe snel mijn computer werkt?


Tal van factoren bepalen hoe snel, of zelfs hoe langzaam, een computer werkt. De drie belangrijkste computer sub-systemen - de centrale verwerkingseenheid (CPU), geheugen en harde schijf - allemaal invloed op de prestaties, maar de aanwezigheid van kwaadaardige software of malware, kan ook leiden tot een computer te traag handelen.

bewerker

De totale snelheid van een computer hangt grotendeels af van de snelheid van de CPU. De snelheid van de CPU wordt gemeten in gigahertz, met de meeste verwerkers op het gebied tussen 1 GHz en 4GHz. Hoe hoger het aantal gigahertz, hoe sneller de processor, maar het upgraden van een processor is vaak een complexe procedure, dus een beslissing over de processor snelheid wordt meestal gemaakt wanneer u een computer te kopen in de eerste plaats.

Werkgeheugen

Willekeurig toegankelijk geheugen is de tijdelijke, vluchtige werkruimte waarin een computer laadt het besturingssysteem en de programma's en gegevens die momenteel wordt gebruikt. RAM bestaat uit een reeks van microchips geregeld op kleine printplaten, die bekend staat als geheugenmodules, die aansluiten op het moederbord, of het moederbord van een computer. Typisch, de meer RAM een computer heeft hoe sneller het werkt; op zoek naar ten minste 1 gigabyte voor dagelijks computergebruik. Het toevoegen van RAM kan vaak de meest kosteneffectieve hardware upgrade die je kunt maken op een computer. Als RAM goed werkt, kan het blijkbaar willekeurige foutmeldingen en de algehele verslechtering van de prestaties veroorzaken.

Hard disk Drive

In tegenstelling tot RAM, die tijdelijk informatie opslaat in de schakeling, een harde schijf opgeslagen gegevens duurzaam tot een reeks magnetische patronen. Wanneer minder dan 10 procent van de schijfruimte ongebruikt, kan het besturingssysteem geen gegevens heen en weer efficiƫnt wisselen tussen RAM en de harde schijf, waardoor de computer te vertragen. Anders, het verhogen van de grootte van uw harde schijf zal niet sneller uw computer werken - maar te vervangen door een snellere versie, met een hogere lees- / schrijfsnelheid, vrijwel zeker. Schijffragmentatie, waar bestanden worden verspreid over het oppervlak van de harde schijf na verloop van tijd, kan ook vertragen een computer. Voer een schijf defragmenteren hulpprogramma van tijd tot tijd om uw bestanden te herschikken in aaneengesloten blokken op de harde schijf.

malware

Kwaadaardige software, zoals virussen, adware en spyware, kunnen stelen hulpbronnen, zoals processor cycli en het geheugen van uw computer en veroorzaken te vertragen. Uitvoeren van een antivirus en antispyware-programma op te sporen en alles kwaadaardige dat je per ongeluk kan zijn gedownload van het internet of ingevoerd om het systeem door het openen van een e-mailbijlage te verwijderen.