Hoe toe te voegen draadloos internet naar een computer

Hoe toe te voegen draadloos internet naar een computer


In dagen verleden, verbinding met het internet vereist een verwarrende massa van kabels, snoeren en materiaal dat gemakkelijk kan verward raken en een struikelen. Technologie is nu gevorderd tot het punt waar je een internetverbinding draadloos kunnen vaststellen, waardoor de voormalige rommel. Gelukkig zijn de meeste computers nieuw en oud kunnen ondersteunen draadloze internetverbindingen met slechts kleine wijzigingen, en u kunt kiezen uit vele draadloze opties.

Internetverbinding

U hebt een werkende internetverbinding, andere dan dial-up, het opzetten van een draadloos internet netwerk. DSL en kabel internet bieden beide snelle snelheden staat de ondersteuning van een goede draadloze verbinding, en beide maken een optimale keuzes. Satelliet en andere moderne internetverbindingen lenen zich ook voor draadloos internet netwerken. Sommige mobiele telefoon bedrijven bieden ook een andere vorm van draadloos internet service wiens kracht is afhankelijk van uw locatie en de mobiele telefoon signaalsterkte.

Wireless PCI Card / Wireless USB Adapter

Sommige oudere desktops uit de vroege jaren 2000 en vóór mag niet voorgeïnstalleerd geleverd met draadloze apparatuur. Als u een draadloze verbinding tot stand brengen, moet je ofwel een draadloze PCI-kaart of een draadloze USB-adapter te installeren. Wireless PCI-kaarten bieden een grotere signaalsterkte dan USB adapters, maar niet alle computers kunnen hen steunen. Raadpleeg de handleiding van uw computer voor informatie over de vraag of het moederbord ondersteunt een PCI-kaart. Met ingang van dit schrijven, de meeste nieuwe computers worden geleverd met vooraf geïnstalleerde draadloze kaarten. Draadloze kaarten en adapters kunnen ook toegang op Wi-Fi-hotspots, zoals cafés toe te staan, voor laptop computers.

Draadloze router

Sommige modems kan verdubbelen als draadloze routers, maar in veel gevallen moet je een router apart worden aangeschaft. De router maakt rechtstreeks verbinding met de modem en maakt de overdracht van signalen tussen een computer met ofwel een draadloze PCI of USB adapter en het modem zonder dat er kabels. manual Een router wordt geleverd met instructies over de beveiligingsprocedures, inclusief de wijze waarop de toegang tot alleen die u via het draadloze netwerk te beperken. Draadloze routers kunnen meerdere computers draadloos gebruiken dezelfde internetverbinding tegelijkertijd.

USB Modem

Een USB-modem biedt een andere methode om draadloos verbinding met het internet. USB-modems, door mobiele telefoon bedrijven op de markt gebracht, afspoeling van het netwerk van een specifieke vervoerder en bieden Internet-verbinding overal waar een telefoon signaal heeft. USB-modems kunt u verbinding met het internet zonder een draadloze router, modem vaste of draadloze PCI-kaart, en kunt u toestaan ​​om uw Internet te nemen op de weg met jou. Modems worden geleverd met software en, net als elke andere computer component, moeten aan bepaalde hardware criteria. Raadpleeg de handleiding van de specifieke USB-modem om te zien of uw computer voldoet aan de eisen.