Wat doet een harde schijf eruit Inside?

Wat doet een harde schijf eruit Inside?


De innerlijke werking van een moderne harde schijf hebben verschillende onderdelen die samenwerken om een ​​goed functionerende opslagruimte te creëren. De onderdelen lijken voor zowel de laptop en desktop-harde schijven.

types

Hoewel er vele soorten van harde schijven (extern, intern, SCSI, ATA en IDE) ze zien er allemaal hetzelfde als je ze uit elkaar te halen. Deze types zijn slechts de interface van de harde schijf gebruikt om te communiceren met uw computer.

Beschrijving

Wat doet een harde schijf eruit Inside?


De binnenkant van een harde schijf is voorzien van een motor (ook bekend als een actuator) een naald en een aantal glanzend, gespiegeld platters. Afhankelijk van de opslagcapaciteit van de harde schijf, kunnen er drie of meer platters. De motor draait de schotels snel (minstens 5.400 rpm) en de taak van de naald om de vereiste gegevens daarop op de schotels lokaliseren.

Andere delen

Anders dan de platters, de naald en de kleine motor, de enige andere zichtbare onderdelen zijn de connectoren, die de macht en de juiste interface (ATA, IDE of SCSI) en de printplaat, die eruit ziet als een printplaat te bieden, en is meestal groen van kleur.

maten

Wat doet een harde schijf eruit Inside?


De meest voorkomende formaten voor hard drives zijn 2,5 inch en 3,5 inch. Typisch, laptops maken gebruik van een 2,5-inch harde schijf, terwijl desktops gebruik maken van een 3,5-inch harde schijf. De onderdelen in blijven hetzelfde, ongeacht hun vorm factor.

Waarschuwing

Vermijd het openen van uw eigen harde schijf, tenzij het niet goed werkt, en wordt niet langer onder de garantie, omdat dit alle resterende garantieperiode vervalt.