Hoe om te zien of de BIOS een station niet herkent

Hoe om te zien of de BIOS een station niet herkent


Pc-fabrikanten in toenemende mate het bouwen van moderne desktop en laptop computers om meerdere harde schijven en optische drives ondersteunen. Echter, voordat deze drives in de lijst van de drive letters in het Windows-besturingssysteem, het BIOS (Basic Input Output System) moet een hardware controle uit te voeren. Sommige desktop torens kan houden maar liefst vier harde schijven en twee DVD / CD-stations. Hoewel minder vaak, kunnen sommige laptops twee harde schijven te houden. De installatie van deze stations is meestal eenvoudig, zonder extra software. De BIOS programma hoeft te bevestigen dat de computer ten minste het station herkent.

instructies

1 Zet de computer uit. Druk op de schakelaar om het apparaat weer aan te zetten. Druk en houd de sleutel die de "BIOS" of het menu "Setup" binnenkomt. Deze entry-key wordt vaak aangeduid als de "F1" of toets "F2" op het toetsenbord. De start-up scherm zal meestal beschrijven dat is de juiste toets te gebruiken, zoals "Druk op <F2> om Setup te gaan."

2 Wacht tot de pc toont het BIOS Setup-menu op het scherm. Alternatieve namen voor dit menu kunnen onder de "Phoenix" en "Award" merken.

3 Kijk naar de eerste pagina of tab in het menu, meestal aangeduid "Main." Kijk naar de hardware-apparaten op die pagina te vinden als het BIOS de aandrijving herkennen. De harde schijf en een dvd / cd-drive op de naam van de fabrikant van het onderdeel te nemen, zoals "Western Digital" of "Samsung" - ". Dell" niet de naam van de fabrikant van de PC's, zoals "Toshiba" of

Hints

  • Navigeer naar ondersteuning van uw pc-fabrikant de website om de handleiding te downloaden. De informatie binnen zal u vertellen hoe u de BIOS in te voeren.
  • Voor een ontbrekende harde schijf partitie letter die je niet kunt zien in de lijst met stations, zou je in staat zijn om deze brief met behulp van functies binnen het Windows-besturingssysteem (zie bronnen) te herstellen.
  • Als je niet ziet uw drive vermeld, volg dan de instructies voor het oplossen van problemen op de harde schijf of gebruikershandleiding PC fabrikant.