Hoe kan ik iTunes die niet zal herkennen een iPod oplossen

Hoe kan ik iTunes die niet zal herkennen een iPod oplossen


iTunes is de standaard software om uw iPod of iPod Touch te synchroniseren. Met iTunes kunt u uw iPod, toevoegen of verwijderen nummers, afspeellijsten en video's te werken. U kunt apps en podcasts synchroniseren als je een iPod Touch te gebruiken. Om verschillende redenen, kan de iTunes-programma op uw computer niet in staat om uw iPod te herkennen. Dit kan problematisch zijn, want er is geen andere manier om je iPod te synchroniseren. U kunt volgen een paar stappen voor probleemoplossing om dit probleem op te lossen.

instructies

1 Zorg ervoor dat uw iPod wordt volledig opgeladen.

2 Reset uw iPod. Schakel de "Hold" schakelaar door te schuiven naar "houden" en vervolgens naar de "Uit" positie. "Houd de" Menu "en het" Center "knoppen tegelijk totdat u het Apple-logo. Probeer opnieuw aansluiten van uw iPod op de computer met iTunes.

3 Gebruik een andere USB-poort om uw iPod aan te sluiten op uw computer. Soms gewoon het veranderen van de USB-poort kan helpen bij het herstel van een verbinding.

4 Update uw iTunes. Klik op het tabblad "Help" en selecteer "Over iTunes", die zal u vertellen welke versie van iTunes op uw computer. Klik op "Check for Updates" op het tabblad Help naar de meest recente versie te downloaden. Start je computer opnieuw op.

5 Gebruik een andere USB-kabel om uw iPod aan te sluiten op uw computer met iTunes. Soms kan een defecte USB-kabelverbinding problemen veroorzaken.

Hints

  • Controleer verwijzingen naar meer opties op basis van het model van uw iPod te verkennen.