Hoe maak je een afbeelding Rollover

Een afbeelding rollover is een afbeelding op een website dat veranderingen in het uiterlijk wanneer een gebruiker zijn muis rolt eroverheen of klikt op. Rollover-afbeeldingen zijn een snelle, gemakkelijke manier om het uiterlijk van een website te verbeteren en een meer professionele uitstraling.

instructies

1 Maak een afbeelding in Photoshop of een soortgelijke foto-editor om te dienen als de standaard, of "up", voor de rollover. Gebruik de .JPG of GIF-bestandsformaat, omdat dit de meest gangbare bestandsformaten gebruikt op het web.

2 Bewaar deze afbeelding om de hoofdmap van de website waarop het zal verschijnen. De hoofdmap is waar alle webpagina's en elementen op die pagina's die deel uitmaken van een site worden opgeslagen. Elke site moet een hoofdmap te hebben.

3 Maak nog een afbeelding met dezelfde afmetingen als het eerste beeld. Dit tweede beeld, het beeld "down", moet verschillen van het eerste beeld. Dit is het beeld dat wordt weergegeven wanneer het beeld wordt geklikt of de muis overheen gewalst.

4 Sla de tweede afbeelding in de hoofdmap van de website waarop het zal verschijnen. Gebruik dezelfde bestandsnaam als de eerste afbeelding, maar voeg "_down" aan het einde van de bestandsnaam. Deze naamgeving maakt het makkelijker om de twee beelden uit elkaar wanneer u ze in een webdesign programma.

5 Open de webpagina waarop de knop zal gaan in Dreamweaver.

6 Plaats de cursor op de pagina waar de knop zal worden geplaatst.

7 Selecteer het pictogram "Insert Rollover Image" van het "Common" tab op de bar Invoegen.

8 Typ de naam van de afbeelding in de "Naam" leeg in het venster dat opent.

9 Klik op de knop Bladeren door de "Original Image" blank en selecteer de "up" afbeelding van de hoofdmap.

10 Klik op de knop Bladeren door de "Rollover Image" blank en selecteer de "down" afbeelding van de hoofdmap.

11 Klik op de knop Bladeren door de lege "Toen klikte Ga naar URL" en selecteer de webpagina van de knop te koppelen aan. Als de knop niet op zal een link naar een pagina in de map van uw bestaande website root, typ de URL in de blanco.

12 Klik op de afbeelding browser knop aan de bovenkant van het HTML-document en kijk naar de pagina in een webbrowser.

13 Klik op de knop met een muis. Het beeld "down" zal verschijnen wanneer geklikt en de link naar de pagina op de knop links naar zou moeten openen.

14 Sla de pagina.