Wat voor soort glasvezelkabel wordt vaak gebruikt op LAN?

Wat voor soort glasvezelkabel wordt vaak gebruikt op LAN?


Glasvezelkabel bestaat uit een cilindrische glazen draad, of kern, omgeven door een mantel gemaakt van aramidevezel - een sterke, brandwerend materiaal - en een jas gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Glasvezelkabel wordt geproduceerd in twee soorten, bekend als single mode en multimode, welke beide vaak gebruikt in lokale netwerken. Single mode en multimode glasvezel lijken identiek extern, maar werken anders intern en hebben verschillende kenmerken.

Single Mode

Licht door een vezeloptische kabel langs één of meer wegen, genaamd "modes", waarvan elk een gedeelte van het licht draagt. Het aantal toestanden in een glasvezelkabel afhankelijk van de diameter van de kern en de golflengte van het licht dat er doorheen, naast andere factoren. De kern van een single mode optische vezelkabel heeft een diameter van ongeveer 326 micro-inches en geeft slechts één doorgang voor licht langs. Single mode glasvezel kabel wordt meestal gebruikt in LAN-toepassingen die lange overspanningen van de kabel, hoge overdrachtssnelheden en lage signaal verliezen.

multimode

De kern van een multimode glasvezelkabel, daarentegen, heeft een diameter van 1968 micro inches of 2460 micro inches en levert meer dan één route voor licht langs. Multimode glasvezel kabel biedt een hogere bandbreedte - de hoeveelheid informatie die de vezel kan uitvoeren - dan single mode glasvezel kabel en is beter geschikt voor LAN-toepassingen die een korte overspanningen van de kabel, met name in situaties waarin de elektronica zijn sterk geconcentreerd.

Deployment

Glasvezelkabel kan worden ingedeeld afhankelijk van de omgeving waarin het wordt ingezet. Glasvezelkabels ingezet op indoor LAN's doorgaans ervaren een gecontroleerde, stabiele omgeving, maar toch moet voldoen aan de eisen van de National Electrical Code in de Verenigde Staten. Glasvezelkabels ingezet op outdoor LAN's, aan de andere kant, zijn onderworpen aan de grillen van het weer en andere externe factoren. Zij moeten bestand zijn tegen extreme temperaturen, water en ultraviolette straling, maar niet te spreken mechanische krachten zijn.

Spreiding

Een fenomeen dispersie veroorzaakt lichtpulsen te verdelen zoals zij langs de lengte van een glasvezelkabel. Dispersie veroorzaakt de lichtpulsen overlappen of samenvoegen en zo extreem, zorgt ervoor dat de pulsen onleesbaar aan de ontvangende kant van de kabel worden. De meervoudige trajecten in een multimode glasvezelkabel oorzaak grotere spreiding, wat kan leiden tot fouten als data van het ene punt van het LAN naar het andere.