Problemen oplossen Problemen met de printer

voedingsaansluitingen

Controleer of de power-source-aansluitingen voor uw printer voordat u verder het oplossen van problemen. De energiebron moet volledig worden aangesloten. Sommige printers hebben een LED die de ene kleur naar de stroombron is aangesloten en een andere kleur zodra de printer wordt aangezet geven weergeeft. Als de stekker is gescheurd, moet u mogelijk een vervanger plug vinden als het heeft een verwijderbare verbinding van de printer, of je zal nodig hebt om het professioneel repareren als de verbinding is hard-wired aan de printer. Zorg ervoor dat de vervanging stekker van dezelfde wattage en versterkers of u kunt kortsluiting uw printer.

Printer-to-PC

De printer-to-PC-kabel is het volgende item te controleren. Zorg ervoor dat deze volledig is aangesloten. Printers worden meestal verbonden door een USB-kabel of een speciaal ontworpen printer kabel die is voorzien van een kleurcode. Als deze verbindingen niet volledig zitten, kan uw computer niet het verzenden van opdrachten naar de printer. Als uw printer is aangesloten op een netwerk in uw kantoor of thuis, zorg ervoor dat de LAN-kabel (die eruit ziet als een telefoondraad) goed is aangesloten. Als de kabel beschadigd is, kunt u gemakkelijk te vervangen.

Paper Jam

Er kunnen fysieke problemen in verband met uw defecte printer. Een papierstoring kan zich voordoen als het papier niet goed in de laden is geplaatst. Voor grotere printers, kan dit vereisen het openen van meerdere compartiment deuren tot u het vastgelopen papier te vinden. Vermijd het gebruik van gereedschappen zo veel mogelijk bij het verwijderen van vastgelopen papier, omdat de instrumenten van de mechanische onderdelen die kopieën afzien kunnen beschadigen.

Inkt

Als een of meer van de cartridges leeg is, kan uw printer helemaal niet afgedrukt. Zelfs als u van plan bent te zwart-wit kopieën af te drukken en je cyaan is uit, sommige printers dwingen een "lock", zodat je niet de printkoppen beschadigen. Er kan ook inkt problemen als je niet van de fabrikant gespecificeerde inktpatronen te gebruiken.

Onderhoud

Printers vereisen vaak interne onderhoud om de juiste uitgang te garanderen. Als u krijgt bloeden kleuren of niet goed uitgelijnd afdrukken, kan het tijd om een ​​self-onderhoudsprogramma dat de printer koppen zullen schoon te maken of opnieuw uitlijnen ze uit te voeren zijn. Raadpleeg uw handleiding en volg de specifieke instructies. Probeer niet om handmatig ander onderhoud dan het veranderen van inktpatronen uit te voeren.

Programming

Er kunnen programma problemen met de printer ook. Ga naar de website van de printerfabrikant voor compatibiliteit en mogelijke updates van de printersoftware. Het kan nodig zijn om de originele software van de printer opnieuw te laden. Dit kan gebeuren als je nieuw besturingssysteem programma's die niet automatisch uw printer kan detecteren installeren. Controleer ook om te zien of uw printer is de "default" printer geselecteerd door te gaan naar het besturingssysteem Control Panel en het selecteren van de knop Printers.