Opnemen van een betaling ontvangen voor een factuur in QuickBooks

Facturen bieden een manier voor uw klant te betalen voor een product of dienst in de tijd. Wanneer u een betaling te krijgen in de richting van een factuur, kunt u het venster Ontvangen betalingen te gebruiken om te accepteren en te registreren de betaling. Het invoeren van de factuur betalingen correct zorgt ervoor dat wanneer het tijd is om rapporten uit te voeren, accurate en gedetailleerde informatie krijgt. De openstaande facturen rapport, in het menu Rapporten, biedt een dergelijk instrument om u te helpen een overzicht van alle openstaande facturen krijgen vanaf een bepaalde datum.

instructies

1 Klik op het menu "Klanten" en kies "Receive betalingen" uit het drop-down menu.

2 Kies de naam van de klant uit de "ontvangen van" drop-down menu.

3 Voer het bedrag dat in het 'Bedrag' tekstveld bedrag.

4 Selecteer de betalingswijze van de "PMT. Method" drop-down lijst. Selecteer bijvoorbeeld "Check" als de klant betaald per cheque.

5 Vul het "Reference #" veld als u een referentienummer gebruiken om betalingen te volgen.

6 Selecteer de account die u wilt om de betaling met te aanvaarden, indien nodig.

7 Selecteer de optie "Laat dit als een ontoereikend bedrag" in de Onderbetaling sectie, als je verwacht om toekomstige betalingen te ontvangen van de klant. Anders selecteert u "Schrijf Off the Extra bedrag."

8 Klik op 'Opslaan en sluiten "om de transactie te voeren in het register.

Hints

  • Bekijk het huidige bedrag verschuldigd door de klant in de Klant Saldo van het venster Ontvangen betalingen.
  • De informatie in dit artikel is van toepassing op QuickBooks 2013. Het kan enigszins of aanzienlijk variĆ«ren met andere versies of producten.