Wat is Voice Over IP?

Wat is Voice Over IP?


Voice over Internet Protocol (VoIP), is een technologie waarbij gesprekken worden gemaakt met behulp van het internet in plaats van een gewone telefoonlijn. Het laat de consument op het telefoonnet wat resulteert in sterk verminderde kosten te omzeilen.

Hoe werkt VoIP?

VoIP maakt bellen door het omzetten van analoge telefoon signalen naar een digitaal formaat en het vertalen van het signaal in het IP-protocol voor transmissie via het internet. Aan de ontvangstzijde wordt het proces omgekeerd.

Wat voor soort apparatuur heb ik nodig?

Een breedband internetverbinding (geleverd door een kabelexploitant of highspeed DSL-service) is vereist samen met een computer, telefoon adapter of een speciale IP-telefoon.

Drie Soorten Connection

Een VoIP-adapter kunt u uw standaard telefoon aan te sluiten op uw Internet-verbinding voor gebruik met VoIP. IP-telefoons rechtstreeks aansluiten op uw router en de nodige software ingebouwd. Computer-to-computer gesprekken kunt u gratis bellen, ongeacht de afstand te maken.

De voordelen van VoIP

In het omzeilen van het telefoonnet, kan de consument aanzienlijke besparingen op lange afstand kosten te realiseren. Door het combineren van telefoon en toegang tot internet met een breedband-provider, kan de consument de kosten van een traditionele telefoon te elimineren.

Nadelen van VoIP

Wanneer de stroom uitvalt, de analoge telefoon werkt nog steeds, met uitzondering van draadloze telefoons. Met VoIP, geen macht betekent geen telefoon. Bovendien kan het signaal (spraak) kwaliteit onder verminking, vertraging en andere ongemakken.