Wat is L2 Cache op een Mac?

L2 cache op een Mac is een van de gegevensopslagstations componenten op de microprocessor - of centrale verwerkingseenheid - van elke Macintosh computer uit US Computer Technologies, Inc. Apple Met de voortdurende vooruitgang van de technologie, de term "L2 cache "wordt minder vaak gebruikt, hoewel het nog steeds een functie op de processoren voor Macs blijft.

cache

Uitgesproken als "cash" de cache kan worden gedefinieerd als een gegevensopslag bank. Zijn functie is om de processor te voorzien van een snellere manier om geheugen dan de Mac willekeurig toegankelijk geheugen of RAM op te halen. Dat komt omdat de cache in de processor zelf is gebouwd; dus is dichter bij de CPU dan RAM. Om deze reden wordt dit type cache ook wel CPU cache of geheugen cache.

L2 Cache

"L2 cache" staat voor Level 2 cache - toepasselijke naam, want het dient als de secundaire data-opslag bank. Wanneer de CPU niet om gegevens van niveau 1 (of L1) cache, dan zijn toevlucht neemt tot de L2 cache. Hoewel Intel nooit de grootte van de L1 cache, in kilobytes en megabytes drukt, de L2 cache traditioneel groter zijn dan L1 cache.

Mac-computers en Processors

Op het moment van publicatie, Apple produceert en verkoopt vijf types van Macs: de MacBook Pro vlaggenschip laptop, de dunne-en-lichte MacBook Air laptop, een werkstation desktop toren genaamd Mac Pro, een small form-factor bureaublad met de naam Mac mini, en de all-in-one iMac desktop. Ook Mac-computers te gebruiken CPU's van de VS halfgeleider bedrijf Intel Corp. De eerste Intel-CPU's op Macs, met uitzondering van de Mac Pro, waren Intel Core of Core 2-chips, en ze hadden L1 en L2 caches. De Mac Pro heeft altijd de-workstation-georiƫnteerde Intel Xeon CPU, die wordt geleverd met drie niveaus van cache.

modellen

De MacBook Pro, MacBook Air en de Mac mini gebruik maken van de i-serie generatie Intel Core CPU's - namelijk de mid-level Intel Core i5 en de top-tier Intel Core i7. Net als de Xeon-chips, de Core i-serie processors hebben een L3-cache, die groter is dan de L2-cache. Houd in gedachten dat deze fabrikanten altijd updaten van hun lijn van producten, zodat deze informatie is geldig vanaf het moment van publicatie.