Wat is het verschil tussen een Server Computer & een normale desktop computer?

Wat is het verschil tussen een Server Computer & een normale desktop computer?


De verschillen tussen servercomputers en bureaucomputer variëren van de hoeveelheid geheugen moet elke haar taken aan de noodzaak van perifere items zoals luidsprekers en afbeeldingen vervullen.

Gebruik

Een server computer wordt meestal gebruikt voor netwerken, terwijl een desktop computer kan worden gebruikt voor persoonlijk of zakelijk gebruik.

randapparatuur

Normale desktop computers bieden meestal componenten zoals luidsprekers, geluidskaarten en high-end grafische kaarten. Servers niet over deze items voor optimale prestaties vereisen.

opslaan van data

Servercomputers zijn ontworpen om gegevens uit verschillende bronnen, zoals 50 of zelfs 1000 of meer werknemers slaan. Een desktop, aan de andere kant, heeft de gegevens van een beperkt aantal bronnen op te slaan, zoals alleen u, of u en uw gezin. Server-computers vereisen meer ruimte op de harde schijf.

Geheugen

Het geheugen, of RAM, in een desktop meestal genoeg om de meeste toepassingen die u ervoor kiezen om te draaien draaien. Een server moet veel meer geheugen dan een desktop aan de vereiste kwaliteit van IT-taken te voltooien.

verwerking

Redundantie is een belangrijke factor voor servercomputers. Ze bieden meestal meerdere processors in het geval van systeemcrashes. Als servers crash, zijn veel mensen beïnvloed. Als uw computer crasht, zult u boos zijn, maar het is alleen jij die wordt beïnvloed.