Wat doet een Server Change Doen om Rankings?

Overschakelen naar een nieuwe server of webhost kan nodig zijn als u uw huidige server of hosting plan ontgroeid. Een dergelijke overdracht kan eenvoudig of ingewikkeld, afhankelijk van de web-applicatie of content management systeem dat u gebruikt zijn. Als alles goed gaat tijdens de verhuizing naar uw nieuwe server, moet uw ranking niet helemaal veranderen; kon echter een aantal dingen mis gaan, dat een nadelig effect op uw website ranking kan hebben.

Gevolgen voor de Search Engine Rankings

Zolang uw server migratie wordt correct uitgevoerd en uw gegevens worden overgezet op een efficiënte en tijdige wijze, over te schakelen naar een nieuwe server zou geen invloed op de zoekmachine rankings van uw site te hebben. Google's PageRank en de zogenaamde "koppeling juice" zijn gebaseerd op het domein van uw site en niet de server het wordt gehost op.

mogelijke complicaties

Complicaties kunnen ontstaan ​​als uw website ervaart downtime na het veranderen naar een nieuwe server of webhost. Een paar uur van downtime moet geen probleem zijn, maar als je naar beneden voor meer dan een dag, zal Google en andere zoekmachines niet in staat zijn om uw site, die een negatieve invloed op uw rankings kruipen. Andere problemen kunnen ook oppervlakte. Bijvoorbeeld, als sommige van uw inhoud niet goed te kopiëren en je hebt niet-werkende URL's, de positie van uw site kan kan een hit te nemen.

veiligheidscontrole

Plan de details van uw server migratie ruim van tevoren. Voer een test overdracht via dezelfde webtoepassing of content management systeem op een testsite voordat je over te schakelen naar uw live site. Dit zal u toelaten om eventuele problemen die zich kunnen voordoen tijdens de overdracht op te lossen.

Testen op problemen

De grootste bron van zorg bij de overgang naar een nieuwe server of webhost is uw site links. Om te bevestigen dat je links goed werken op de nieuwe server, scannen zoekmachines voor uw inhoud en controleer handmatig uw links één voor één. Bijvoorbeeld in Google, zal de volgende zoekopdracht kunt u snel omhoog te trekken uw geïndexeerde site links (vergeet niet te vervangen "uwdomein" met uw eigen domeinnaam):

website: yourdomain.com

Als uw website links zijn gebroken, zal crawlers van zoekmachines en spiders niet in staat zijn om toegang te krijgen tot uw inhoud, wat een nadelige invloed op uw ranking.

Site Speed

Als uw nieuwe server laadt pagina's sneller dan de vorige server deed, kunt u een verbetering van uw zoekmachine rankings te zien na verloop van tijd, omdat pagina-load snelheid is een belangrijke factor bij het bepalen van de positie van een site. U kunt ook schakelen naar een langzamere server kan van invloed op uw ranking in Google en andere zoekmachines.