PHP Tutorial voor een eenvoudige Gallery

Met behulp van de PHP taal, kunt u een eenvoudige foto overzicht te creëren om te laten zien aan bezoekers van uw website. De galerie is een nuttige techniek wanneer u meerdere foto's die u wilt weergeven, en u wilt dat gebruikers kunnen klikken door de beelden zonder ze op aparte pagina's te openen. Om de galerie op uw webpagina met behulp van PHP weer te geven, hoeft u alleen uw afbeeldingen en loop importeren door de reeks.

instructies

1 Klik rechts op de PHP-pagina die u wilt bewerken en selecteer "Openen met 'in het snelmenu. Klik op uw favoriete PHP-editor te laden en het openstellen van de code.

2 Maak twee variabelen die wijzen op de miniatuur gallery afbeeldingen die u wilt weergeven op uw lezer. De tweede variabele punten voor een grotere versie die wordt weergegeven wanneer de gebruiker op de afbeelding klikt. De volgende code maakt deze twee variabelen:

$ Images = "image_gallery /";
$ Big = "big /";

Vervang "image_gallery" en "grote" met uw eigen map namen.

3 Laad elk beeld programmatisch in een array variabele. De matrix geeft u de mogelijkheid om lus door de beelden en maak uw galerie. Dit voorbeeld code doorloopt de beelden in de directory:

if ($ file = opendir ($ images)) {
while (vals! == (afbeelding $ = readdir ($ file))) {
if (afbeelding $! = "." && vergroten $ image = ".." && $! = rtrim ($ groot, "/")) {
$ Galerij [] = vergroten $;
}
}
closedir ($ file);
}

4 Loop door en geven elk beeld met behulp van de volgende code, die de galerie op uw webpagina creëert:

foreach ($ galerij als $ file)
{
if ($ colCtr% $ cols == 0)
echo $ afbeeldingen. $ Groot. $ File;
$ ColCtr ++;
}