Hoe maak je een iBook naar Draadloos internet Sluit

De latere generaties van Apple's iBook lineup van laptops inclusief ondersteuning voor Apple's AirPort Extreme draadloze netwerkkaarten. Echter, niet alle iBooks hebben een AirPort-kaart; bij aankoop de tijd van Apple, het toevoegen van een AirPort kaart was een optie. Als uw iBook heeft een AirPort-kaart is geïnstalleerd, zult u in staat om snel te verbinden met een draadloos netwerk. Zo niet, dan moet u een AirPort-kaart installeren voordat u verder kunt gaan.

instructies

Verbinding maken met Airport

1 Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm. Selecteer "System Preferences."

2 Klik op "Netwerk" en selecteer vervolgens "Netwerk Configuratie" in de Show drop-down menu.

3 Vink het vakje aan naast "AirPort" in staat te stellen de AirPort aansluiten. Selecteer 'AirPort' van de Show drop-down.

4 Klik op de "/ TCP-IP" tab. Selecteer 'Handmatig' of 'Via DHCP "in het Configure IPv4 drop-down. DHCP vult automatisch de instellingen op basis van uw netwerk en wordt beschouwd als de standaard optie. Gebruik "Handmatig" als u geen verbinding via DHCP bent; vul uw netwerk gegevens om de verbinding te laten werken.

5 Klik op het tabblad "Airport" en kies opties om de internetverbinding van de computer op herstart of wakker te controleren. Klik op "Apply Now" om alle wijzigingen op te slaan.

6 Klik op het pictogram AirPort in de rechterbovenhoek van de Mac-menubalk. Kies "Turn AirPort On" en klik vervolgens op het draadloze netwerk aan te sluiten.

Een AirPort-kaart installeren

7 Plaats uw iBook op een schoon oppervlak, dat geeft je ruimte om te werken. Schakel de computer uit en wacht minstens een half uur voordat u verder gaat.

8 Koppel alle kabels die op de computer, met inbegrip van het netwerk en netsnoeren. Loskoppelen kabels zorgt ervoor dat uw veiligheid tijdens het werken in de computer en helpt accidentele schade aan onderdelen te voorkomen.

9 Draai de computer over naar de onderkant bloot te leggen. Draai de batterijvergrendeling met de klok mee met een munt, en je zult in staat zijn om de batterij uit het lichaam van de laptop te trekken. De batterij verwijderen voorkomt dat de computer opstarten tijdens de installatie.

10 Draai de computer weer om en open het deksel. Unlock het toetsenbord schroef, gelegen op de top midden van het toetsenbord, door naar links te draaien.

11 Schuif het toetsenbord ontgrendelingslipjes de buurt van de F1 en F12 toetsen ingedrukt om het toetsenbord vrij te geven. Klap het toetsenbord naar beneden op de iBook touchpad.

12 Kwijting eventuele opgebouwde statische elektriciteit door een deel van de computer chassis aan te raken. Zelfs een kleine statische lading kan de processor of harde schijf bakken.

13 Ontgrendel de kleine draad houder dat de AirPort sleuf bedekt. aan de linker kant van de laptop.

14 Sluit de antennekabel aan op de AirPort-kaart en schuif de kaart in de kaartsleuf. Zet de kaart door het opnieuw vergrendelen van de flexibele draad beugel.

15 Sluit de computer, de batterij te vervangen en de macht van het apparaat op. U kunt nu het opzetten van een AirPort-verbinding.

Hints

  • Om te bepalen of de iBook heeft een AirPort-kaart is geïnstalleerd, klikt u op "Over deze Mac" in het Apple-menu, selecteer "Meer Info" en lees dan door de System Profiler. Als u een "Geen informatie gevonden" bericht wanneer u de optie 'AirPort-kaart "te selecteren, de iBook heeft momenteel geen een AirPort-kaart is geïnstalleerd.
  • De "Airport" menu-item in uw netwerk voorkeuren-venster (toegankelijk via Systeemvoorkeuren) geeft u de mogelijkheid van het toevoegen van de status van AirPort aan uw menubalk. Klik op het selectievakje naast 'Toon AirPort-status in menubalk "om de optie in te schakelen.
  • De informatie in dit artikel van toepassing Apple iBooks geproduceerd tussen 1999 en 2006. Het kan enigszins of aanzienlijk variëren met andere versies of producten, en de verschillende iBook-modellen ondersteunen verschillende iteraties van het Mac-besturingssysteem. Voor specifieke instructies met betrekking tot uw merk en model van laptop, raadpleegt u de handleiding van het apparaat is geleverd.