Hoe te kopiëren mijn Mac naar een andere harde schijf

Hoe te kopiëren mijn Mac naar een andere harde schijf


Kopiëren of "klonen" de harde schijf van je Mac op een externe harde schijf is een van de beste manieren om een ​​back-up van uw computer. Deze volledige kopie is een "bootable" copy; als er een probleem optreedt op uw computer, kan deze kopie worden geïnstalleerd en zal op precies dezelfde manier als de originele draaien in. Om te kunnen opstarten vanaf de externe schijf, moet de aandrijving een Firewire drive. Als een Firewire-station niet beschikbaar is, kan de kopie worden opgeslagen op een USB-drive, maar het zou moeten naar een Firewire aandrijving in orde voor een computer op te starten vanaf deze worden gekopieerd.

instructies

1 Zorg voor een back-up programma voor het maken voor de Mac, zoals SuperDuper.

2 Installeer de back-up programma voor het maken van uw computer en dubbelklik op het pictogram in de map Programma's.

3 Steek de FireWire- of USB-harde schijf in je Mac.

4 Formatteer de externe harde schijf voor gebruik als een Mac back-up. Open "Programma's> Hulpprogramma's> Schijfhulpprogramma." Selecteer de externe harde schijf in het menu aan de linkerkant van het venster. Kies het tabblad "Erase". Controleer of het Volume Format is ingesteld op "Mac OS Uitgebreid (journaled)," en de naam van het station. Druk op de knop om de schijf te formatteren "Erase". Stop Schijfhulpprogramma.

5 Ga naar de back-up programma voor het maken en selecteer de schijf die u wilt kopiëren uit het raam. Dit zal uw belangrijkste harde schijf zijn. Selecteer de externe harde schijf waar u de kopie wilt opslaan. Kies het type back-up die u wilt maken. Voor een volledige, bootable exemplaar, kies "Alle bestanden."

6 Druk op de "Copy Now" om het proces van het kopiëren van je Mac naar de externe schijf te beginnen. Als alternatief kunt u op "Schedule" om een ​​tijd te halen voor de back-up te laten plaatsvinden wanneer de computer niet in gebruik zal zijn.

Hints

  • je Mac kopiëren naar een andere harde schijf heeft meer tijd nodig de eerste keer dat je het doet. Volgende back-ups kunnen worden gemaakt met behulp van "Smart Update", die alleen verandert de bestanden die zijn bijgewerkt sinds de laatste back-up. Dit vermindert het kopiëren aanzienlijk korter.