Hoe te gebruiken Acronis om een ​​IDE-schijf klonen op een SATA-schijf

Hoe te gebruiken Acronis om een ​​IDE-schijf klonen op een SATA-schijf


U kunt Acronis software gebruiken om een ​​exacte kopie van een IDE-schijf te maken op een snellere en hogere capaciteit SATA harde schijf voor een eenvoudige upgrade. Schijf klonen software zoals Acronis, kan de harde schijf op een manier die het eenvoudig in de machine kan worden geïnstalleerd als een directe vervanging van de bestaande schijf te kopiëren. Dit elimineert de noodzaak om een ​​besturingssysteem of applicatie software te installeren en brengt ook alle instellingen, bestanden, updates en downloads intact. Zodra het klonen operatie is voltooid, kan de nieuwe schijf worden verwisseld in de computer in plaats van de oude.

instructies

1 Sluit de USB-harde schijf adapter kabel aan op een vrije USB-poort aan de achterkant van de computer. Laat het besturingssysteem het apparaat automatisch detecteren.

2 Klik op "Start" en "Shut Down" om de macht van de computer uit.

3 Sluit de nieuwe SATA harde schijf naar de USB-harde schijf adapter en een stroombron. De macht van de computer op en laat het besturingssysteem om alle noodzakelijke stuurprogramma's voor de nieuwe harde schijf te laden. De schijf niet initialiseren als daarom wordt gevraagd.

4 Start de Acronis softwarepakket. Klik op "Tools & Utilities" in het hoofdmenu.

5 Klik op "Clone Disk."

6 Klik op "Next" om de automatische instellingen voor één bron schijf en een leeg doel station te kiezen. Dit zal de gebruiker in staat om de samenvatting klonen scherm nemen. Anders klikt u op "Manual" en vervolgens op "Next" om extra opties in te schakelen.

7 Klik op het selectievakje naast de bron schijf als er meerdere stations worden weergegeven. Klik op 'Volgende'.

8 Klik op het selectievakje naast de bestemming rijden als er meerdere drives worden vermeld en klik op 'Volgende'. Controleer of de bestemming schijf worden overschreven als daarom wordt gevraagd.

9 Klik op 'As Is' te houden elke partitie op de bron rijden exact dezelfde afmetingen als het wordt gekopieerd naar de bestemming rijden. Dit laat alle partities dezelfde grootte en laat geen extra ruimte als niet-toegewezen. Klik op "Proportioneel" aan elke partitie op de bron schijf evenredig te vergroten om de oorspronkelijke grootte, of klik op "Manual" om individuele grootte van de partities en andere complexe instellingen bepalen. Klik op "Next" als u klaar bent met uw instellingen.

10 Klik op "Doorgaan" op de pagina Samenvatting van de computer opnieuw op te starten en beginnen met het klonen operatie. Laat de klonen te blijven totdat voltooid of de gegevens op de nieuwe drive onbruikbaar zijn en de operatie zal moeten worden gestart vanaf nul.

11 Schakel de computer wanneer het klonen operatie is voltooid. Koppel de harde schijf en de harde schijf adapter. Verwissel de SATA harde schijf in het systeem als de primaire schijf als alvorens het systeem weer op de gewenste.

Hints

  • Gebruik de automatische instelling wanneer de bron schijf is de enige aandrijving met alle gegevens op het in het systeem en het doel drive is een nieuwe, lege schijf. Houd de oude harde schijf als een permanente back-up van het besturingssysteem te gebruiken in het geval dat de nieuwe schijf uitvalt.
  • Altijd stroom naar beneden en haal de computer voorafgaand aan de behandeling, het aansluiten of loskoppelen van de harde schijven om te voorkomen dat schade aan de drive.